LOADING

Type to search

Bucharest Photo Week: Primul festival internațional de fotografie din capitală

dragosasaftei 8 years ago

În perioada 5-14 septembrie se va desfășura primul festival internațional de fotografie din București. Dacă până acum am avut astfel de evenimente în Cluj-Napoca sau în alte orașe din provincie, a venit momentul ca și capitala să fie gazda unei astfel de întâlniri. Evenimentul este organizat de Grupul Filos în asociere cu Asociația Exposure și Asociația Rost, iar partenerul principal al acestuia este magazinul foto F64. Printre partenerii media ne numărăm și noi și susținem cu drag această inițiativă!

Totodată o parte din activitățile festivalului fac parte din programul București 555iar evenimentele din ultimele zile sunt incluse în Zilele Muzeului Național al Țăranului Român. Iată cum evenimentul implică atât municipalitatea, cât și comunitatea locală pentru popularizarea festivalului. Felicitări!

Timp de o săptămână, Bucharest Photo Week va oferi expoziții, proiecții, ateliere, discuții etc., cu scopul de a prezenta artiști locali și internaționali, de a aduce împreună diferitele școli și entități din domeniu și de a implica publicul larg în explorarea fotografiei contemporane, oferindu-le acces gratuit la aceste activități dedicate fotografiei.

Bucharest Photo Week

Fotografia în focus – Ediția 1, Limbajul non-verbal în fotografie

Manifestarea Fotografia în focus este componenta principală a evenimentului și este realizată de Asociația Rost cu sprijinul ARCUB și al Primăriei Municipiului București. Proiectul va fi gazda mai multor evenimente, printre care expoziții foto, proiecții, prezentări și ateliere.

Calendarul complet al evenimentelor îl găsiți pe site-ul oficial – Bucharest Photo Week. Noi vi le vom semnala în continuare pe câteva dintre ele.

  • Expoziția foto: Tezaur fotografic românesc – Colecția Costică Acsinte: cu siguranță ați auzit despre această colecție de fotografii. Costică Axinte a fost un fotograf profesionist care între anii 1916 și 1980 a surprins pe plăci fotografici chipuri, locuri și evenimente din viața județului Ialomița. Cezar Popescu, fost jurist și pasionat de fotografie, restaurează, scanează și indexează aceste plăci, făcând colecția populară în tot globul. Nu puține publicații internaționale au scris despre ea. Expoziția va fi vernisată pe 5 septembrie, de la ora 16:30, la Muzeul Național al Țăranului Român.
  • Expoziția foto: Daughters – Expresiile copilăriei: fotografiile pe care le veți vedea sunt realizate de Gina Buliga și surprind expresiile celor două fetițe ale ei: Alexa și Maria. Epoziția „ne reamintește bucuria, lipsa autocenzurii și a grijilor cotidiene”. Expoziția va fi vernisată pe 5 septembrie, de la ora 18:30, la Metropolis Center.
  • Atelierul foto gratuit: Emoția în fotografia de portret: este susținut de Cristina Venedict, iar în cadrul lui se vor atinge mai multe puncte importante în fotografia de portret: alegerea modelului, locației, stilului vestimentar, lumina și compoziția imaginii. Partea teoretică se desfășoară pe 7 septembrie, la 16:30, în Studioul F64 (Str. Bucovina, nr. 2B), iar partea practicp ăe 8 septembrie între orele 16:00-18:00, la Plastilina (Str. Olari, nr. 8).

Cristina Venedict

  • Dezbatere: Portret urban cu Vlad Eftenie: dacă nu l-ați văzut pe Vlad Eftenie până acum într-o prezentare neapărat trebuie să mergeți la această dezbatere. Dacă l-ați văzut sigur veți merge, pentru că Vlad are talentul de a te face să revii și să-l asculți.
  • Poriecții foto: Pe durata festivalului vor fi proiectate imagini aparținând mai multor fotografi, printre care Cristian Ardeleanu, Cătălin Bălan, Cristina Țintă, Mirela Momanu, Eli Driu, Călin Stan, Florin Ghebosu, Andrei Baciu, Dorin Bofan, Lazăr Ioan Ovidiu, Gina Buliga.

Lazar Ioan Ovidiu

Evenimentul poate fi un prilej bun pentru acumularea de cunoștințe în domeniu, așa că dacă aveți timp în perioada festivalului ar fi păcat să-l ratați. Urmăriți site-ul festivalului pentru mai multe informații referitoare la program și la locațiile în care se vor desfășura evenimentele. 🙂

Bucharest Photo Week - Fotografia în Focus

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei