LOADING

Type to search

Bumbata, fotoreportaj într-o închisoare timp de 8 ani

dragosasaftei 7 years ago

Pe Cosmin Bumbuț îl știți cu siguranță. Este unul dintre cei mai renumiți fotografi români, unul dintre cei care a reușit prin fotografiile sale să ne aducă aproape scene, momente și oameni la care noi n-am fi putut ajunge. În urmă cu 8 ani Cosmin Bumbuț începea un nou proiect fotografic, cel mai lung al său, Bumbata, însemând pușcărie în argoul deținuților.

Începând cu anul 2005, când a pășit pentru prima oară în închisoare, a fotografiat deținuții în toate ipostazele în care îi aduce regimul în care trăiau. Pentru a le câștiga încrederea și a-l lăsa să se apropie de ei, Cosmin s-a hotărât să le trimită fotografiile cu ei rudelor apropiate, acest fapt ajutându-l să se integreze mult mai ușor.

Și au început să apară rezultatele. Peste 15.000 de fotografii care acum trebuiau puse cap la cap, ca într-o poveste. Și aici au intervenit scrierile deținuților. Poveștile, poeziile, scrisorile pe care le trimiteau, toate au contribuit la construirea firului narativ ajutând la închegarea acestei cărți, Bumbataun album care cuprinde circa 200 de fotografii, un fotoreportaj întreg despre o lume aparte.

Proiectul are acum nevoie de susținerea noastră pentru a face pasul următor și a tipări cartea într-un tiraj de 1.000 de exemplare. Dacă doriți să contribuiți o puteți face intrând pe pagina proiectului – Bumbata – crestemidei.roÎntre timp uitați un film care descrie cel mai bine proiectul. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei