LOADING

Type to search

Camera foto de pe Samsung Galaxy S4

dragosasaftei 7 years ago

Samsung Galaxy S4 este unul dintre smartphone-urile care a avut cel mai mare succes în ultima perioadă, atrăgând de partea sa mai multe reacții pozitive decât critici cârcotașe. Noi am fost tare curioși să vedem cum se comportă camera foto de pe telefonul care s-a vândut în 6 milioane de exemplare în primele 15 zile de la lansare. Așadar, cu ajutorul Samsung România, vom testa în aceste sătpămâni camera de pe SGS4, urmând să revenim cu un feedback pe măsură ce realizăm fotografiile.

Camera foto de pe Galaxy S4 – Specificații tehnice

Camera are un senzor de 13 megapixeli iluminat din spate, obiectiv cu diafragma f/2.2, distanță focală echivalentă de 31mm, sensibilitate ISO cuprinsă între 50 și 1.000, filmare full HD cu 30fps, stabilizare digitală și un zoom optic de 4X.

Toate aceste specificații ale camerei vin însoțite de un procesor quad-core de 1.9GHz, 2GB ram, un super ecran de 5 inchi (e un ecran foarte, foarte bun, prea bun în unele situații – o să revenim la acest subiect), conexiune 4G și sistem de operare Android 4.2.2.

Fotografii cu telefonul sunt peste tot, dar am dorit să îi realizăm și noi o mică ședință foto însoțită de câteva fotografii macro. Așa arată telefonul prin obiectivele noastre. 🙂 

Primele fotografii realizate cu Galaxy S4

Și acum câteva fotografii pe care le-am realizat cu telefonul ieri, în zona parcului Herăstrău din București. Camera telefonului pare a se descurca tare bine, iar sistemul de focalizare e precis chiar și atunci când vrei să fotografiezi o floare, spre exemplu, și bate vântul foarte tare.

Culorile sunt vii, detaliile sunt ascuțite, rezoluția e suficient de mare încât să permită procesarea ulterioară fără probleme sau print-uri la dimensiuni mari, iar gama dinamică e destul de largă. Toate acestea nu pot decât să ne încânte.

Aveți grijă însă la ecranul telefonului. Așa cum ziceam, e un ecran splendit. Tocmai de aceea culorile din fotografii se văd ca și cum ar fi pictate de Picasso, având totuși în plus mai multă saturație. Când veți pune fotografiile online veți avea surpriza să observați că ele nu sunt chiar așa. Asta pentru ecranul e foarte bun și scoate totul din orice imagine sau fotografie. 🙂 Un plus care vine cu un oarece minus.

Haideți să vedem fotografiile! Vom reveni cu altele în zilele următoare! 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

 1. george_geo86 7 June 2015

  salut–am cumparat un s4 de la care aveam mari asteptari ,dar ma dezamagit pentru ca s2 parca facea fotografiile mai bune . mentionez ca nu am setat nimic —care o fi problema ? multumesc

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 7 June 2015

   Salut!

   Verifică la setări calitatea fotografiilor. E o diferență mare între S4 și S2 și nu prea are cum să facă fotografii mai slabe decât el.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei