LOADING

Type to search

Noul vârf de gamă Canon a fost lansat: 1D X Mark II

dragosasaftei 5 years ago

Canon a lansat astăzi noul vârf de gamă, 1D X Mark II, fratele mai mare al lui 1D X. Deși pe internet tot circulau vești cu privire la lansarea lui 1D IV, iată că pașii făcuți de Canon pentru actualizarea unui model s-au dus în favoarea seriei 1D X.

Noul model este – așa cum ne-au obișnuit celelalte din gamă – o foarte bună combinație între calitate tehnică excelentă și viteză foarte rapidă de reacție. Spre exemplu, 1D X Mark II poate fotografia în rafală, în live view, cu 16 cadre pe secunde, timp de 170 de RAW-uri (cel mai rapid dintre D-SLR-urile de pe piață?) la rezoluție maximă – 20.2 megapixeli și cu noul sistem de focalizare AI Servo AF III+ care pe lângă rapiditate, se mai laudă cu o zonă de acoperire cu 23% mai mare față de cea a modelelor anterioare. Asigurând o surprindere precisă a fiecărui cadru, camera foto are un sistem AF în 61 de puncte îmbunătățit, cu 41 de puncte AF tip cruce, acoperind o zonă extinsă, și focalizând în condiții de luminozitate joasă, de până la -3EV. Pentru prima dată, la fotografierea cu anumite teleconvertoare și obiective telefoto, noul sistem AF oferă și suport AF f/8 cu toate cele 61 de puncte.

În același timp, noul senzor permite filmarea 4K, așa cum era de așteptat, la 60 de cadre pe secundă. Iată câteva secvențe. 🙂

Performanța sistemului de procesare a imaginii face ca sensibilitatea ISO nativă a vârfului de gamă să ajungă până la 51.200 și, în mod extins, 409.600. În comparație cu Nikon D5, de exemplu, nu par valori foarte mari (n.r. ISO 3,2 milioane). Tind însă să cred că rezultatele – în ce privește calitatea imaginii – sunt cel puțin similare la valori comune.

Noul model ar trebui să fie disponibil începând cu jumătatea lunii aprilie, iar prețul aproximat ar fi de 28.000 de lei (similar celui de acum al lui 1D X).

Haideți să vedem specificațiile tehnice complete, dar și câteva imagini cu cel mai nou model Canon:

  • Senzor full-frame de 20.2 megapixeli;
  • Filmare 4K la 60fps;
  • Sensibilitate ISO care ajunge până la 409.600;
  • Nou sistem de focalizare AI Servo AF III+ în 61 de puncte din care 41 tip cruce;
  • Fotografiere în rafală cu până la 16 cadre pe secundă;
  • Display LCD cu o rezoluție de 1.620.000 pixeli;
  • Vizor optic cu acoperire 100%;
  • Suport de memorie pe carduri Compact Flash și CFast 2.0;
  • Corp etanșeizat;
  • Greutate de 1.530 de grame.

Așteptăm să citim primele reacții ale fotografilor profesioniști cărora le este dedicat aparatul. 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei