LOADING

Type to search

Canon lansează primul obiectiv cu LED: Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro

dragosasaftei 5 years ago

Canon inovează prin mișcarea făcută azi. Zvonurile care circulau pe internet s-au confirmat, iar Canon a lansat obiectivul EF-M 28mm f/3.5 Macro cu lampă LED încorporată. De ce? Motivul e simplu. Când te apropii atât de mult de subiect, inevitabil îi iei din lumină. Pe lângă asta, utilizarea iluminării externe prin blițuri e oarecum mai complicată și mai puțin accesibilă tuturor pasionaților. Eu îmi făcusem la un moment dat un culoar din carton pe care-l puneam pe blițul extern ca să ducă lumina de sus în jos pe subiect.

Totuși, o variantă precum cea lansată de Canon e mult mai simplă de folosit. În plus, obiectivul mai are un alt mod – super macro – care permite un raport de mărire de până la 1,2x, față de 1x în modul standard.

Compact și ușor, obiectivul oferă performanţe macro fără precedent și include primul bliț Macro Lite încorporat din lume, pentru înlăturarea umbrelor fotografice. Fiind un model de top în clasa sa, are capacitatea de a focaliza subiecți la o distanță de 15 mm și un corp ce cântărește doar 130 g, modelul EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM este totodată cel mai ușor obiectiv macro din lume pentru camere foto mirrorless cu obiective interschimbabile. Fie că fotografiați felul preferat de mâncare pentru a-l distribui pe Instagram™, sau detaliile minunate ale unei flori de primăvară, obiectivul este perfect pentru a surprinde detalii și culori complexe.

Canon 28mm Macro 2 Canon 28mm Macro 1

Blițul Macro Lite dedicat vă permite să apropiați obiectivul atât cât este nevoie, fără a face compromisuri în privința luminii. Folosit pentru a ilumina de aproape obiecte mici, acesta poate fi controlat printr-un comutator, permițându-vă să schimbați intensitatea și direcția luminii de pe una sau chiar de pe ambele părți ale blițului Macro Lite, pentru a crea o iluminare dramatică, în timp ce design-ul reduce umbrele proiectate de către camera foto și obiectiv.

Caracteristicile-cheie ale modelului EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM:

 • Fotografii macro superbe cu ajutorul blițului Macro Lite încorporat
 • Vă puteți apropia și mai mult, pentru a curpinde cele mai mici detalii
 • Imagini clare ca un vârf de ac, datorită sistemului Hybrid IS și design-ului unic
 • Design stilat și compact, perfect potrivit seriei EOS M
 • Înregistrare facilă de videoclipuri fără întreruperi

Obiectivul va fi disponibil începând cu luna iunie și va costa aproximativ 1.300 de lei.

Good job, Canon!

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

 1. Petronela Serbanescu 11 May 2016

  In sfarsit s-a gandit cineva si la “macroiubitori” . Prezentarea de pe B&H e impresionanta, acum sa vedem si rezultatul pe piata. Daca testeaza cineva, rog sa posteze !

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 16 May 2016

   Vom reveni cu un test cât mai curând. 🙂

 2. Ion 13 May 2016

  Prevad o invazie pe Facebook de gâze, gâandaci și flori.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 16 May 2016

   Atât timp cât provoacă la ceva mai diferit e perfect. 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei