LOADING

Type to search

Canon a lansat obiectivul 200-400mm f/4 cu teleconvertor inclus

dragosasaftei 7 years ago

Ieri, 14 mai 2013, Canon a lansat un nou obiectiv, un vârf de gamă al teleobiectivelor, mai exact. Este vorba de obiectivul Canon EF 200-400mm f/4L IS USM, obiectiv care vine cu un Extender 1.4X încorporat. Ce înseamnă asta? Prin comutarea unui buton puteți activa teleconvertorul, transformând obiectivul într-un 280-560mm f/5.6, menținându-se și stabilizarea optică a imaginii.

Obiectivul, așa cum era de așteptat, este compatibil cu formatul full-frame și are diafragma cuprinsă între f/4 și f/32, fiind alcătuită din 9 lamele. Privind în interiorul obiectivului identificăm 25 de elemnte optice alăturate în 20 de grupuri. Distanța minimă de focalizare este de 2 metri.

Noul obiectiv are o lungime de 36,6 centimetri și greutatea de 3,6 kilograme. Este, cu siguranță, un obiectiv solid, fiind recomandată utilizarea acestuia cu un monopied. Cele 3,6 kilograme ale sale alături de încă un kilogram al aparatului fac aproape 5 kilograme care se vor simți evident în mână chiar și după câteva minute de utilizare.

Prețul anunțat al obiectivului va fi de 11.800 de euro. Ținând cont noua tehnologie, versatilitatea și calitatea acestuia, fotografii profesioniști vor găsi cu siguranță util acest obiectiv. 🙂Canon 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

  1. BALOGA STEFAN 23 May 2013

    Sunt un biet fotoamator fara venituri (o pensie ) va dati seama ………

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei