LOADING

Type to search

Ce aduce nou camera foto de pe iPhone 5S

dragosasaftei 7 years ago

În seara aceasta Apple a anunțat lansarea a două noi modele, iPhone 5C și iPhone 5S. Primul este poziționat drept o variantă mai accesibilă ca preț a lui iPhone 5, pe când cel de-al doilea este un adevărat vârf de gamă. Haideți să vedem, însă ce aduce nou la nivelul camerei foto. 🙂 Asta ne interesează cel mai mult!

Camera foto de pe iPhone 5S

Camera foto de pe iPhone 5S

iPhone 3Gs, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, toate stau pe locurile fruntașe în topul celor mai populare camere foto din ultimul timp. Se urcă mai multe fotografii online de pe iPhone-uri decât de pe orice aparat foto sau telefon din lume. Au avut un succes incredibil și asta datorită camerelor foto cu care au fost echipate. Apple a pus accentul pe îmbunătățirea calității imaginii și a făcut-o extrem de bine.

Camera foto de pe iPhone 5S

Camera foto de pe iPhone 5S are un senzor de 8 megapixeli cu iluminare din spate, un senzor făcut să profite de procesorul A7 construit pe 64 de biți. Camera este asistată de două blițuri care vin cu un sistem nou: True Tone. Ce face acest sistem? De multe ori când realizăm fotografii cu bliț ne întâlnim cu o diferență a culorilor – cele de pe fața subiectului, spre exemplu, față de cele din fundal. Ei bine, sistemul True Tone combină cele două temperaturi de culoare și oferă o gamă uniformă de culori și un aspect plăcut și natural al fotografiei finale.

Camera foto de pe iPhone 5S

People love taking photos. We wanted to get smarter and better. Sub acest motto dezvoltă Apple camerele foto. Totodată, camera foto de pe iPhone 5S are un obiectiv construit în 5 elemente optice cu o diafragmă de f/2.2 – un obiectiv luminos care va oferi rezultate și mai bune în lumină slabă. Suprafața activă a senzorului este mai mare cu 15% și de asemenea, pixelii sunt construiți să fie mai mari. Pixeli mai mari = calitate mai bună a imaginii.

Camera foto de pe iPhone 5S

Este adăugat pentru prima oară pe un telefon mobil sistemul Autofocus Matrix Metering, sistem care combină practic cele două opțuni existente pe D-SLR-uri: Autofocus-ul continuu cu Expunerea Matrix. Vom avea o corectare permanentă a expunerii pe întreg cadrul și un sistem de focalizare continuă.

Fotografierea în rafală e acum redefinită. Ții degetul pe declanșator și fotografiezi cu 10 cadre pe secundă până ridici degetul! E perfect pentru fotografia de acțiune sau de copii. Totodată ai posibilitatea să lași soft-ul să aleagă cea mai sharp fotografie sau să alegi chiar tu mai multe dintre ele.

Camera foto de pe iPhone 5S

Noua cameră are și stabilizare digitală automată. Pe partea de filmare acum este posibilă și filmare în slowmotion la 120fps și 720p. Adică HD. Iar partea tare e că poți alege care porțiuni din filmare să fie în slowmotion și care la viteză normală.

Modul de panoramare oferă acum panorame de 28 de megapixeli cu posibilitatea de alegere a expunerii în diferite zone ale cadrului.

Camera foto de pe iPhone 5S

Suntem tare încântați de ce oferă noua cameră de pe iPhone 5S! Așteptăm să o testăm. Ce-i drept camera foto de pe iPhone 5 nu ne-a dezamăgit deloc și suntem încrezători că nici de această dată nu vom fi dezamăgiți.

Noile specificații sunt menite să ne ușureze și mai mult munca din timpul fotografierii. Practic e nevoie de din ce în ce mai puțină concentrare pentru obținerea unei fotografii reușite, lucru nu neapărat rău. Poate nici foarte bun, totuși. 🙂

Fotografii preluate de pe engadget și The Verge.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei