LOADING

Type to search

Ce ești în stare să faci pentru ”acea” fotografie?

dragosasaftei 8 years ago

Cei care nu sunt pasionați de fotografie nu prea ne înțeleg. Și când zic ne, mă refer la toți cei care suntem interesați de fotografie, suntem pasionați, suntem amatori, suntem profesioniști, suntem oricum, dar dedicați fotografiei. De ce zic că multe persoane nu prea ne înțeleg? Noi nu ne vedem pe noi. Dar de multe ori ne asumăm riscuri. Ne punem în pericol sănătatea, viața, relațiile cu cei din jur pentru a obține o fotografie.

Lucruri ieșite din comun pe care le faci pentru o fotografie reușită

Orice gen fotografic am aborda, la un moment sau altul, am trecut prin anumite situații normale pentru noi, anormale pentru restul oamenilor. E și normal să pară anormal până la urmă. Sunt convins că vi s-a întâmplat să fiți la un raliu și să vă plasați exact în cel mai periculos loc pentru a obține o anumită fotografie. Sunt convins că v-ați pus cel puțin odată în mijlocul unei străzi pentru a avea o perspectivă diferită, o simetrie.

Sunt convins că ați urmărit un fluture până s-a așezat pe o floare pentru a-l fotografia. Și el a zburat și ați continuat să-l urmăriți. Și tot așa. Saaaaau. Fiecare dintre noi a încercat să fotografieze ceva ce nu e permis. Ba cu aparatul ținut cumva fără să fie vizibil, ba foarte rapid. Prin diverse metode am încercat să încălcăm oarecum reguli pentru a obţine o fotografie. Şi da, uneori am mai fost şi prinşi. Şi poate şi sancţionaţi.

Dar asta înseamnă să faci ceva din pasiune. Să pui suflet. Să dăruieşti şi să primeşti acea clipă de fericire magică din momentul în care realizezi cadrul pe care ți-l doreai. Poate e un cadru prost. Dar tu ai muncit la el, l-ai așteptat, l-ai gândit. Bucuria de pe moment e greu de reprodus. Pentru că despre asta e fotografia și orice pasiune în general.

Cei de la Canon au făcut o reclamă tare interesantă pentru promovarea noului model, 650D. Ei au denumit spotul Inspired in 60 seconds. ”Inspired” poate fi înlocuit foarte ușor cu pasiune. Vizionați spotul. Descrie bine fenomenul de care vă povesteam mai sus. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei