LOADING

Type to search

Ce înseamnă să fii creativ

dragosasaftei 7 years ago

Fotografia este despre poveste. Fotograful este despre creativitate. Știu că nu sună foarte bine, dar cam acestea ar fi descrierile sumare ale celor doi actori ai domeniului. A fi fotograf înseamnă să fii creativ. Și nu mă refer doar la modul în care percepi subiectele și le prezinți în fotografii. Nu, mă refer la modul în care treci de situații limită, situații la care nu ai soluții clare, iar tu trebuie să le găsești.

Ce faci atunci când nu mai ai baterii la bliț? (nu ar trebui să se întâmple) Ce faci dacă vrei să fotografiezi o jucărie, dar nu ai un kit pentru fotografia de produs? Ce faci dacă vrei să obții o lumină difuză de la bliț, dar nu ai accesoriul potrivit? Trebuie să improvizezi. Să improvizezi dând dovadă de creativitate. Așa ceva a făcut fotograful de nunți stabilit în Washington, Sam Hurd, care, folosindu-se de o prismă, a obținut fotografii precum cea de mai sus. Principiul e extrem de simplu și la îndemâna oricui. Dar cine s-a gândit până acum? 🙂 Iată și alte fotografii realizate folosind aceeași tehnică și, mai apoi, modul în care aceasta funcționează.

Creativitatea în fotografie

Creativitatea în fotografie

Creativitatea în fotografie

Puteți citi articolul complet pe PetaPixel🙂

 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

  1. Daniel 18 January 2013

    Chiar interesanta idea cu prisma , dar de unde luam prisma :))

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei