Adăugat pe 18 ianuarie 2013 de Dragoș Asaftei in Sfaturi utile
 
 

Ce înseamnă să fii creativ

prismhurding-10
prismhurding-10

Fotografia este despre poveste. Fotograful este despre creativitate. Știu că nu sună foarte bine, dar cam acestea ar fi descrierile sumare ale celor doi actori ai domeniului. A fi fotograf înseamnă să fii creativ. Și nu mă refer doar la modul în care percepi subiectele și le prezinți în fotografii. Nu, mă refer la modul în care treci de situații limită, situații la care nu ai soluții clare, iar tu trebuie să le găsești.

Ce faci atunci când nu mai ai baterii la bliț? (nu ar trebui să se întâmple) Ce faci dacă vrei să fotografiezi o jucărie, dar nu ai un kit pentru fotografia de produs? Ce faci dacă vrei să obții o lumină difuză de la bliț, dar nu ai accesoriul potrivit? Trebuie să improvizezi. Să improvizezi dând dovadă de creativitate. Așa ceva a făcut fotograful de nunți stabilit în Washington, Sam Hurd, care, folosindu-se de o prismă, a obținut fotografii precum cea de mai sus. Principiul e extrem de simplu și la îndemâna oricui. Dar cine s-a gândit până acum? :) Iată și alte fotografii realizate folosind aceeași tehnică și, mai apoi, modul în care aceasta funcționează.

Creativitatea în fotografie

Creativitatea în fotografie

Creativitatea în fotografie

Puteți citi articolul complet pe PetaPixel:-)

 Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.