LOADING

Type to search

CES 2013 și lansările anunțate zilele acestea

dragosasaftei 7 years ago

Mâine începe CES 2013 sau Consumer Electronics Show, eveniment aflat la cea de a zecea ediție. Așa cum spune și numele său, evenimentul are ca scop prezentarea de către branduri a noilor produse pe care le vor lansa în anul care tocmai a început. Ce ne interesează pe noi este domeniul foto. Pentru a afla noutățile din acest domeniu, vă invităm să urmăriți tagul CES 2013, tag care-l vom atașat tuturor articolelor care au legătură cu evenimentul.

Totuși, câteva branduri au hotărât să anunțe mai repede câteva dintre produsele pe care le vor lansa în cadrul evenimentului. Iată despre care branduri și ce produse este vorba.

Canon PowerShot N

Canon PowerShot NSau aparatul compact dedicat generației Instagram, așa cum se prezintă chiar în comunicatul oficial. Noua cameră a brandului nipon vine cu un design diferit față de cel al aparatelor deja existente pe piață. Având un design pătrat și un ecran touchscreen rabatabil, camera se prezintă încă de la început ca fiind una care va atrage cu siguranță atenția. Canon Powershot N vine, așa cum probabil v-ați dat seama din prima propoziție a paragrafului, cu un mod care oferă efecte creative fotografiilor pe care le realizați.

Numit Creative Shot, acest mod identifică și analizează condițiile și subiectul din fotografie aplicând câte un efect specific fiecărei situații. Totodată puteți trimite fotografiile pe rețelele de socializare utilizând o conexiune wireless. Iată care sunt celelalte specificații tehnice ale camerei.

Canon Pwoershot N are un senzor de 12 megapixeli cu un sistem de procesare a imaginii Digic 5, zoom optic de 8x, stabilizare a imaginii, posibilitatea de filmare full HD, sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 6400 și conectivitate wireless. Camera se poziționează drept un accesoriu util pe lângă un smartphone sau tabletă.

Alte produse anunțate de Canon

Canon a mai lansat încă patru camere. Este vorba de Elph 130 IS, PowerShot A3500 IS, A2600 și A1400. Canon Elph 130 IS vine cu un modul wireless care permite fotografierea și transferarea fotografiilor direct pe rețelele de socializare. Instant. Fotografiez și, imediat, publici pe o rețea de socializare. Interesant și de efect. De asemenea, camera are un senzor de 16 megapixeli, zoom optic de 8x, moduri creative, sistem de stabilizare a imaginii și posibilitatea de filmare HD.

Celelalte trei modele, PowerShot A3500 IS, A2600 și A1400 vin cu același senzor de 16 megapixeli, zoom optic de 5x, modul wireless, moduri creative de procesare a imaginii, corpuri subțiri și cu un design disponibil în mai multe culori.

Canon Elph 140Canon PowerShot A3500

Canon PowerShot A2600Canon PowerShot A1400

Panasonic lansează 5 noi camere foto

Panasonic începe anul lansând câte un model pentru fiecare clasă de aparate foto compacte. Începem cu un nou superzoom, Panasonic Lumix DMC-LZ30, un aparat bridge cu senzor de 16.1 megapixeli, zoom optic de 35x, posibilitatea de filmare HD și cu sensibilitate ISO ce poate ajunge până la 1600. Marele avantaj al camerei este zoomul optic suficient de mare. Altfel, seamănă un pic cu modelele lansate în 2010.

Panasonic Lumix DMC-LZ30Cel de-al doilea model, Panasonic Lumix DMC-SZ3, este unul subțire, cu o grosime de doi centimetri și o greutate de puțin peste 120 de grame. Modelul are un senzor de 16 megapixeli, zoom optic de 10x, fotografiere în rafală cu până la 10 cadre pe secundă, sensibilitate ISO de până la 6400 și un design minimalist și cel puțin interesant.

Celelalte trei camere lansate de Panasonic, Lumix DMC-TS5, DMC-ZS30 și DMC-ZS25 se adaptează tendințelor actuale, venind cu posibilitatea de conectare și trimitere a fotografiilor printr-o rețea wireless. Primul enumerat este din generația celor dedicate sporturilor (este rezistent la apă, praf, șocuri și așa mai departe), iar celelalte două se poziționează drept compacte ideale pentru fotografia de zi cu zi și adaptate la noile tehnologii.

Samsung NX300, un mirorless care filmează 3D

Samsung continuă atacul în zona aparatelor foto cu conectivitate la internet (după ce a lansat modelul Galaxy Camera care vine și cu conexiune 3G) lansând de această dată un mirorless extrem de interesant. Este vorba despre Samsung NX300. E clar că Samsung a înțeles foarte bine cum va evolua piața foto și către ce se orientează clienții, motiv pentru care a continuat lansarea modelelor care se mulează foarte bine pe cerințe.

Putem observa că deja camerele cu modul wireless sunt un lucru obișnuit. Și clar asta va fi tendința în 2013. Noua cameră, NX300, vine și cu un nou obiectiv, 45mm f/1.8, obiectiv care vă oferă posibilitatea de a filma atât 2D, cât și 3D. Totodată, Samsung NX300 are un senzor de 20 de megapixeli, posibilitate de extindere a sensibilității ISO până la 25600, ecran rabatabil cu touchscreen, fotografiere în rafală cu 9 cadre pe secundă și conectivitate wireless. De asemenea, camera are un buton Direct Link care permite transmiterea directă a fotografiilor prin rețeaua wireless. Interesant! 🙂

Samsung NX300

Sunt clare tendințele foto pentru acest an. Cel puțin pentru camerele foto. Să vedem însă ce va fi pe piața D-SLR-urilor. Cert e că în cadrul CES 2013 ne așteptăm să se pună accentul pe conectivitate și aparate foto mirorless. Urmează zilele viitoare să aflăm noutățile! Urmăriți-ne în continuare! 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei