LOADING

Type to search

#CES2017: Sinteza primelor informații – Panasonic GH5, Nikon D5600 și Canon G9 X II

dragosasaftei 4 years ago

Consumer Electronics Show a avut un start bun în acest an pe zona foto. Târgul, unul dintre cele mai mari din industria tehnologiei, a început astăzi, pe 5 ianuarie, și continuă până pe 8, dând tonul lansărilor pe 2017. De azi și până în ultima zi vom publica aici câte un rezumat cu cele mai importante vești legate de zona foto.

Sinteza primei zile: Panasonic GH5, Nikon D5600 și Canon G9 X II

 • Anunțat pentru prima oară la Photokina în 2016, Panasonic a lansat oficial un nou mirrorless. Panasonic GH5 sare direct în vârful gamei din care face parte, după ce și GH4 s-a bucurat de un succes răsunător, mai ales de cei care și filmează cu D-SLR-ul. Panasonic menține linia și înzestrează noul model cu capacitatea de filmare 6K (30fps în 6K Photo Mode, luând 6000x3000px din întreg cadrul), asta pe lângă filmarea 4K care a fost îmbunătățită semnificativ: 60fps, înregistrează imaginea pe toată rezoluția senzorului, și are o rată de transfer a informațiilor de 150mbps.
  • Tot la capitolul video, e bine de știut că are posibilitatea de a filma full HD cu 180fps. Adică scoți un slow-motion la o calitate foarte bună!
  • Pe lângă asta, GH5 se mai laudă cu un senzor micro 4/3 de 20 de megapixeli și stabilizare de imagine pe 5 axe cu un nou sistem Dual IS 2. Poate fotografia în rafală cu 9 cadre pe secundă, fiind ajutat și de noul sistem de focalizare mai rapid și mai precis, în 255 de puncte de focalizare.
  • Desigur, are conectivitate Wi-FI, NFC și Bluetooth.
  • GH5 va fi disponibil din martie și se va vinde la un preț de aproximativ 9.000 de lei.

panasonic-gh5

 • Panasonic a mai lansat și un obiectiv + updatat alte 4 care să fie pe măsura noului GH5. Noul obiectiv face parte din gama Leica DG și e vorba de un 12-60mm f/2.8-4, un all-around de o calitate superioară.
  • Obiectivele care beneficiază de update sunt: Lumix Vario 12-35mm f/2.8, 35-100mm f/2.8, 45-200mm f/4-5.6 și 100-300mm f/4-5.6.
 • Nikon lansează noul D5600 și în US, urmând, cel mai probabil, să intre apoi pe piețele din toată lumea. DSLR-ul, lansat întâi în Asia, vine cu îmbunătățiri la nivelul senzorului și la cela al conectivitiății (Wi-FI + NFC + Bluetooth). D5600 se mai laudă și cu un mod de timelapse direct din cameră. Aparatul urmează să se vândă în state, în kit cu 18-55mm AF-P VR, la aproximativ 3.500 de lei. Estimez că la noi se va vinde la prețul cu care D5500 intrase pe piață, undeva peste 4.000 de lei.

nikon-d5600

 • Canon continuă seria compactelor super performante și lansează G9 X Mark II. Practic, dacă ai aparatul ăsta cu tine, în orice călătorie ai pleca, simți că e suficient. Sau că nu ai avea nevoie de altceva. Desigur, cu limitările de rigoare. Spun asta după ce m-am îndrăgositt de G9 X după primele fotografii făcute cu el. E mic, compact, performant, și-ți dă libertatea pe care, uneori, D-SLR-ul ți-o cam răpește. Modelul nou, Mark II, vine cu câteva specificații interesante:
  • Senzor CMOS de 1 inchi și rezoluție de 20.2 megapixeli;
  • Obiectiv de 28-84mm cu f/2-4.9;
  • Fotografiază în rafală (RAW și JPEG) cu 8.2 cadre pe secundă;
  • Filmează full HD cu 60fps;
  • Are un nou sistem de stabilizare a imaginii;
  • Se va vinde la prețul de aproximativ 2.900 de lei;

canon-g9x-ii

 • Kingston a lansat stick-uri de și 2TB;

Cam atât notabil de la prima zi a #CES2017. Conluzia zilei: upgrade-urile consistente mai vin doar pe zona video. În ce privește capacitățile de fotografiere ale noilor aparate, vorbim de mici îmbunătățiri la nivelul detaliilor care, pe alocuri, vor putea trece și neobservate. Privirile rămân ațintite către Panasonic care pare să-și pregătească o intrare sănătoasă pe zona video cu tot segmentul mirrorless, apropindu-se de ce a reușit Sony să facă deja cu gama A7. Rămâne de văzut cum va continua această evoluție pe parcursul următorilor doi ani.

Imagine featured via Freepik

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei