LOADING

Type to search

#CES2018 pe scurt: Lansările de la început de an

dragosasaftei 5 years ago

Anual, Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, SUA, dă startul lansărilor de produse și tendințe din domeniul tehnologiei. Aici se adună și marii producători foto/video din întreaga lume. Am urmărit ce s-a întâmplat la CES și în acest an, așa că am revenit aici – pe scurt – cu informațiile cele mai importante despre produsele lansate. Să începem!

  • Nikon a lansat obiectivul 180-400mm f/4 cu teleconvetor 1.4x inclus. Practic, pentru suma modică de aproape 12.500 de euro, ai două obiective într-unul singur: 180-400mm și 250-560mm. Pentru fotografii de wild-life poate fi, cu siguranță, o soluție atractivă.
  • Panasonic a prezentat aparatul lansat de curând, mirrorless-ul GH5S, vârful de gamă dedicat celor axați pe filmare. Are un senzor complet nouă supradimensionat, cu o rezoluție efectivă de 10.2 megapixeli (comparativ cu GH5, care are 20.2), filmează 4K la 60fps, ISO-ul ajunge la 204.800 – cu o calitate foarte bună a imaginii la valori mari.
  • Samyang a lansat primul său obiectiv cu autofocus pentru D-SLR-urile Canon: 14mm f/2.8. Va costa circa 700 de euro și va fi disponibil începând cu luna februarie.
  • Autel EVO este o nouă dronă lansată, din aceeași gamă cu DJI Mavic Pro: are durată de zbor de 30 de minute, rază de 7km (ciudat de mare), filmează 4K la 60fps, are senzori de protecție în față, spate și sub ea, iar prețul la care se va vinde va fi de 1000 de euro.
  • Yuneec Typhoon H Plus, cu nume care aduce a elicopter militar, este o dronă de dimensiuni mari – cu șase rotoare, cu un senzor de 20 de megapixeli care merite filmarea la 4K cu 60fps, rotirea camerei se face individual de cea a dronei, iar trenul de aterizare se retrage automat – asigurând vizibiltiate de 360 de grade. Prețul la care se va vinde va fi de 1.800 de euro.
  • Tot pentru drone, LaCie lansează hard disk-ul extern DJI Copilot de 2TB, care are și display încorporat și care te ajută să descarci imaginile de pe teren, asta dacă nu cumva ai un laptop la tine cu un HDD extern. Util sau nu, HDD-ul se va vinde cu 350 de euro începând cu această primăvară.
  • Și Western Digital lansează două hard disk-uri externe pentru droniști: SanDisk Extreme Portable SSD 250GB (100E) – 2TB (700E) și WD My Passport Wireles SSD 250GB (230E) – 2TB (800E).
  • WD lansează sub brandul SanDisk și cel mai… mic mare stick USB-C, cu o capacitate de stocare de 1TB. Va costa 150 de euro.

Nu neapărat în cadrul CES, dar în aceeași perioadă, Kodak continuă lupta în domeniul fotografiei pe film și lansează Kodak Scanza, un scanner de film accesibil ca preț (va costa 170 de euro) și ușor de folosit de iubitorii fotografiei de acest fel.

Cam atât în acest an de la CES. Cam atât notabil. Se putea mai bine. 🙂

Foto cover: nikonrumors.com.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei