LOADING

Type to search

Corespondentul nostru, Petre Dalea, relatează de la Fotogenica

dragosasaftei 7 years ago

Petre Dalea a fost corsponendul nostru la Fotogenica 2013corespondent ales în urma campaniei desfășurate în urmă cu o lună împreună cu Canon România și Blogal InitiativeHaideți să vedem ce ne-a povestit el despre eveniment! 🙂

Numele meu este Petre Dalea şi am să încerc să povestesc despre cum a fost la Fotogenica 2013.  Am aflat de Fotogenica 2013 de pe BlogalInitiative şi am fost încântat de ideea de a lua parte la un astfel de eveniment aşa că m-am înscris în acea campanie cu un articol. N-am caştigat, am ieşit doar pe locul doi dar karma, soarta sau alinierea planetelor au fost de partea mea şi printr-o conjunctură favorabila  am reusit sa particip.

Despre cum a fost la Fotogenica 2013 aş putea rezuma în doar doua cuvinte: aproape minunat. Dacă şi condiţiile atmonsferice ar fi fost mai bune şi nu ne-ar fi plouat într-una timp de două zile, puteam reduce totul doar la cuvantul minunat dar chiar şi cu ploaie tot minunat a fost :). Felicitari pentru Beatrice şi Vasile Popa pentru toate întâmplările minunate pe care le-aţi organizat cu prilejul acestui eveniment.

Vineri seara a avut loc deschiderea oficială a evenimentului şi prezentarea lectorilor. A urmat scurta prezentare a lui Mugur Vărzariu – Canon Explorer şi apoi prezentarea domnului  Brutus Ostling – ambasador Canon, specializat în păsări şi wild life. Aceasta primă seară a fost încheiată de prezentarea ţinută de Sorin Onişor.

Din păcate Sâmbătă cei care au ales sesiunea foto “Rasărit la Şirnea”  nu au avut parte de vreme bună aşa că am văzut  puţine fotografii realizate la acea sesiune şi au fost doar imagini cu aburul care se ridica de prin vai pentru că soarele nu a avut cum să-şi facă apariţia din cauza norilor.

De la deplasarea făcuta la Rezervaţia naturală de urşi de la Zărneşti am văzut câteva fotografii dar tot cam puţine pentru că şi cei care au mers la rezervaţie au avut parte de reprize de ploaie. Cei care am ales alte workshopuri am rămas în incinta complexului Wolf. Cred că cele mai aglomerate workshopuri au fost: Glamour & Beauty susţinut de Simion Buia şi mai ales Body Shapes susţinut de Francisc Vaida de unde au rezultat şi cele mai multe fotografii înscrise în concurs.

Personal am participat la 3 workshopuri: Tehnica Fotografică susţinut de Vlad Lodoabă, Fotografie nocturnă susţinut de ing. Mircea Băduţ şi Editare foto susţinut de către Toma Bonciu. Acest ultim workshop a înlocuit, din cauza vremii nefavorabile, Fotografia de natură şi cu toate că a fost o soluţie de avarie s-a dovedit un workshop interesant în care am aflat câte ceva despre tehnici de editarea zonală în fotografie.

Duminică în ultima zi a evenimentului am asistat la prezentarea susţinuta de Cristina Costieanu de la Editura Epublio, despre “Fotograf în era conţinutului digital interactiv”. Fotogenica 2013 s-a încheiat cu jurizarea lucrărilor înscrise în concurs şi cu premierea câştigătorilor. Alte amănunte despre Fotogenica 2013 puteţi găsi în alte articolele de pe blogul personal.

Petre Dalea despre Fotogenica

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

  1. D-Petre 21 June 2013

    Multumesc Blog de Fotografie pentru ca mi-ati oferit posibilitatea de a va fi corespondent la Fotogenica 2013.

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 21 June 2013

      Mulțumim și noi pentru feedback! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei