LOADING

Type to search

Cum a crescut piața foto în ultimii 8 ani

dragosasaftei 8 years ago

Totul a început de la fotografia de mai sus. Daţi click pentru a o vedea în întregime. Imaginea, publicată de NBC News pe pagina lor de Facebook, este alcătuită din două fotografii. Una realizată în 2005, după alegerea noului Papă, Benedict al XIV-lea, iar cealaltă realizată ieri (n.r. 13.03.2013), în momentul în care s-a ales noul Papă, Francis I. Ambele fotografii sunt realizate în același loc, în Piața San Pietro din Vatican.

E clar ce observăm în cele două fotografii sau care este diferența. Dacă în 2005 nu vedem foarte multe telefoane în mâinile oamenilor, telefoane cu care să fotografieze evenimentul, acum, în 2013, majoritatea oamenilor au un telefon cu care fotografiază sau filmează momentul. Și mai apoi fie îl păstrează în arhiva proprie, fie îl pun pe rețelele de socializare (cel mai probabil) și așa mai departe.

Deducem cu ușurință că piața foto a evoluat puternic într-o altă direcție în ultimii 8 ani. Toată lumea face acum fotografii, doar că din ce în ce mai puține persoane o fac în mod profesionist. Odată pentru că D-SLR-urile au devenit extrem de accesibile și odată pentru că telefoanele mobile au început să aibă camere din ce în ce mai performante care să ofere rezultate bune, repede și fără o foarte multă muncă.

Uitați ce arată un grafic preluat de pe FlickrFlickr, platformă dedicată pasionaților de fotografie, are în top, ca număr de fotografii realizate cu o cameră foto, trei telefoane mobile. Apoi urmează câteva aparate foto dedicate și apoi, iar telefoane mobile. Semn că din ce în ce mai multă lume devine pasionată de fotografie prin intermediul camerelor de pe telefoanele mobile. Că e bine sau rău, nu știm. Ideea e că direcția în care se îndreaptă piața foto s-a schimbat mult în ultimii ani.

Cum a crescut piața foto în ultimii 8 ani

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei