LOADING

Type to search

Cum arată obturatorul unei camere foto

dragosasaftei 7 years ago

Obturatorul (shutter unit) este acea parte mecanică a aparatului de fotografiat care reglează timpul de expunere. Sau datorită căreia este alesă durata de timp în care lumina pătrunde pe senzor. Dacă timpul de expunere de 1/2s, adică jumătate de secundă, obturatorul se va deschide pentru jumătate de secundă lăsând lumina să părundă pe senzor.

Aceasa este piesa testată la un număr foarte mare de cicluri și care apare în specificațiile tehnice sub forma: obturator testat penru 100.000 de cicluri. Desigur, aceasta nu este o valoare maximă. Este o valoare testată și până la care este garantat faptul că acesta va funcționa fără probleme.

În imaginile de mai jos puteți vedea obturatorul unui Nikon D7000. Nu a cedat singur. A cedat în urma unui șoc destul de puternic, greu de reprodus în condiții obișnuite. A rezistat înainte la mai multe șocuri mici până în momentul în care… a simițit nevoia să ia o pauză. Iată, deci, cum arată obturatorul unei camere foto. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei