LOADING

Type to search

Cum funcționează obiectivele Nikon

dragosasaftei 7 years ago

Am găsit ieri pe Nikon Rumors un clip despre cum funcționează obiectivele Nikkor. Îl veți putea vedea mai jos. A fost publicat acum câteva zile și prezintă principalele funcții și caracteristici ale obiectivelor produse de brand. Primul obiectiv Nikon a fost produs în 1932. 26 de ani mai târziu a fost lansat și primul obiectiv pentru un SLR Nikon – 5cm f/2.

De atunci și până acum tehnologia a tot evoluat, la fel și volumul de obiective produse, brandul nipon ajungând la începutul acestui an la un total de peste 85 de milioane de obiective produse.

Ce-i important la clipul pe care urmează să-l vedeți e faptul că sunt explicate tehnologiile utilizate. Detalii pe care nu le observăm atunci când fotografiem, dar fără de care ne-ar fi mai greu să obținem fotografii bune. Și acest lucru e valabil indiferent că vorbim de Nikon sau de alt brand. Investițiile în cercetare și inovațiile în tehnologie fac ca prețul obiectivelor să fie uneori atât de mare.

Tehnologiile prezentate în clip se regăsesc cam în fiecare obiectivObservăm așadar cum diafragma controlată electromagnetic ne-ajută să avem aceeași valoare chiar și când declanșăm cu 8 cadre pe secundă, iar lentilele asferice „salvează” spațiu și fac ca obiectivele să fie mai compacte. Dar să privim clipul. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei