LOADING

Type to search

De ce e important să iei parte la cât mai multe ieșiri foto

dragosasaftei 6 years ago

Probabil c-am mai spus povestea asta, dar am s-o reiau. Eu sunt din Odorheiu-Secuiesc de loc. Un oraș curat, frumos, dar mic. În care dacă te-ai plimbat o zi ai fotografiat tot ce e de fotografiat. M-apucasem în 2008 de fotografie, iar în 2009 îmi deschisesem blogul personal unde încercam să public în fiecare zi. Problema era că nu se întâmplau prea multe lucruri în oraș și nu știam ce să mai fotografiez. Și așa ieșeam în fiecare după-masă 2-3 ore să fotografiez parcul din oraș. Același parc. Zi de zi. Aproape trei ani. Provocarea era să obțin o fotografie diferită în fiecare zi pe care mai apoi să o public pe blog.

Apoi în 2012 m-am mutat în București unde bineînțeles că n-am reușit să-mi continui obiceiul. Am dat vina pe aglomerația orașului și pe faptul că eram la polul opus unde se întâmplau prea multe lucruri. Nu-mi mai găseam motivația să ies constant la fotografiat, deși asta-mi plăcea să fac cel mai mult, și încercam să mă rezum la pozele pe care le făceam așa, rapid, când mai aveam o oră de așteptat undeva. Și-am greșit. Am greșit mult. Jumătate de an. Până să-mi dau seama că n-ar trebui să fie așa. Și-atunci am început să ies iar constant la fotografiat. Fie în oraș, fie în afară, fie pentru o oră, fie pentru 2 zile, fie pentru cinci minute. Atât timp cât reușeam să fotografiez pentru mine eram fericit.

E important ca pe lângă toate joburile pe care le ai ca fotograf, pe lângă toate proiectele făcute pentru alții, să fotografiezi și pentru tine. Să fotografiezi în tihnă. Să fotografiezi ce-ți place. Și de asta cred că-s tare importante ieșirile foto.

Spre exemplu îmi pare tare rău că nu reușesc să ajung la tura foto de care-am să vă povestesc. Dar sigur am să fac tot ce pot să profit de următoarea ieșire. Țin minte că am fost plecat curând câteva zile la fotografiat prin Neamț și n-am ratat niciun răsărit de soare. Nicio serie de fotografii de noapte. Iar ziua n-am tras pe dreapta. Tocmai că-mi era poftă, dacă bine zic, să ies la fotografiat.

Cred c-am lungit-o cu introducerea, dar v-am zis ce-am simțit.

Tabăra de fotografie pentru bloggeri #9

Tabăra este organizată de Foto Union și va duce mai bine de 10 bloggeri în zona Bistriței. O zonă frumoasă, o zonă-n care se mai păstrează tradițiile, locul natal al lui Liviu Rebreanu și decorul romanelor sale. Aici vor fotografia bloggeri în acest weekend. Din păcate nu mai sunt locuri libere pentru înscriere, însă vă recomand să urmăriți dacă aveți timp hashatg-ul oficial al taberei, #TFB9Lumia930.

Nokia este unul dintre parteneri și va pune la dispoziție participanților noile Lumia 930. Se va fotografia mult cu ele. Iar ăsta poate fi un avantaj și mai mare. Mie-mi pare fotografia cu telefonul mobil extrem de atractivă și zău c-aș încerca să fotografiez o astfel de ieșire doar cu smartphone-ul.

Revenind, doi dintre colegii mei din Kooperativa, Cristian Florea și Cristian China Birta vor merge în tabără și vor reveni, sunt convins, cu o experiență de împărtășit. Aștept cu drag să le văd fotografiile! 🙂

Și nu uitați să profitați de ieșirile la fotografiat. Pot însemna extrem de mult!

TFB9 este un eveniment powered by Lumia 930 organizat de Foto Union cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Țiriac AutoBere Silva și Kooperativa 2.0.

Tabăra de fotografie pentru bloggeri #9

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei