LOADING

Type to search

Descoperă România Sălbatică: Episodul 2 – Delta Dunării

dragosasaftei 5 years ago

Cu siguranță Delta Dunării nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cea mai mare zonă umedă din Europa și cel mai important loc din România din punct de vedere al biodiversității. Vă invităm în acest nou episod al serialului Descoperă România Sălbatică să străbateți alături de noi Pădurea Letea în căutare de orhidee, să încercați o tură de caiac, să descoperiți fotografia subacvatică sau să stați la pândă pentru a întâlni specii de păsări inedite.

Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache au lucrat pentru acest serial mai bine de doi ani. Descoperă România Sălbatică își propune să te poarte prin intermediul fotografiei, în unele dintre cel mai interesante zone ale țării, dar și să îți arate locuri mai puțin cunoscute, însă la fel de frumoase și pline de viață.

Serialul vine ca o completare la proiectul România Sălbatică, o inițiativă a lui Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature). În cadrul acestui proiect au fost vizitate și fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale, iar imaginile rezultate sunt puse la dispoziția parcurilor și a ONG-urilor de mediu pentru o mai bună promovare a zonelor naturale de la noi din țară. Acesta este cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în România.Dan a avut încă de la început în minte realizarea unui film documentar despre natura de la noi, însă totul a stagnat până când Cosmin și-a manifestat interesul să sprijine acest proiect.

Cei doi au început să pună bazele NTD (Nature and Travel Documentaries) și au conceput acest serial documentar, care pe parcursul fiecărui episod vă va plimba printr-o altă zonă naturală deosebită. Dan este prezentatorul filmelor și pe lângă informații despre locurile vizitate, vă va da și multe sfaturi despre fotografie. Până în prezent este filmat un prim sezon, iar zonele prezentate sunt Mestecănișul de la Reci din Covasna, Delta Dunării, Valea Ialomiței din Parcul Natural Bucegi, Zona Padiș din Parcul Natural Apuseni și Masivul Ciucaș.

Priviți cele două episoade apărute până acum! Merită din plin!

 • Mestecănișul de la Reci – episodul I
 • Delta Dunării – episodul II
 • Valea Ialomiței – episodul III – disponibil din iunie 2016
 • Padiș – Apuseni – episodul IV – disponibil din iulie 2016
 • Masivul Ciucaș – episodul V – disponibil din august 2016
 • Making of episoadele I-V – disponibil din septembrie 2016
Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

 1. Cornelia 30 April 2016

  Ce capturi superbe!
  Am urmarit doar episodul II, foarte frumos. Imi voi pastra putin timp pentru a-l urmari si pe primul. Va fi un motiv in plus sa iau in considerare Delta drept destinatie de vacanta pentru aceasta vara.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 3 May 2016

   Merita din plin, Cornelia! Sa te uiti si la primul episod. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei