LOADING

Type to search

Despre noul full-frame de la Nikon prin trei spoturi

dragosasaftei 7 years ago

În urmă cu o săptămână scriam despre veștile care circulau despre lansarea unui nou aparat Nikon, unui full-frame în corp de aparat pe film asemănător lui FM-2. Între timp Nikon a început o campanie de teasing prin intermediul căreia a publicat trei spoturi punând accentul pe principalele caracteristici ale aparatului: senzorul full-frame și portabilitatea. Înainte să vedem spoturile haideți să revenim puțin la specificațiile tehnice pe care la anunțam săptămâna trecută.

 • Aspect asemănător cu cel al lui Nikon FM2;
 • Senzor full-frame de 16.2 megapixeli, posibil identic cu cel de pe D4;
 • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 12.800, cu posibilitatea de extindere între 50 și 108.200;
 • Fotografie în rafală cu 5.5 cadre pe secundă;
 • Display LCD de 3.2 inchi;
 • Greutate de aproximativ 800 de grame;
 • Posibilă montură Nikon F;
 • Vizor cu pentaprismă;
 • Sistem de procesare a imaginii EXPEED 3;

Ca noutate ar fi faptul că o denumire foarte posibilă a noii camere e Nikon DF, numele provenind de la Digital Fusion. Deocamdată e doar o speculație, dar una care are șanse mari să devină reală. Din ce am observat în cele trei spoturi publicate până acum de Nikon va fi vorba de un aparat compact cu design retro, dar specificații tehnice de top și cu un mecanism de declanșare precum celui de pe D-SLR-urile Nikon.

Nu va fi un mirrorless, mai mult ca sigur. Va fi un D-SLR cu senzor full-frame într-un corp asemănător mărimii unui mirrorless. În aproximativ o săptămână ar trebui să fie anunțat noul aparat. Suntem curioși să vedem despre ce va fi vorba. Priviți spoturile. 🙂Sursa: Nikon Rumors

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

 1. Abbys 28 October 2013

  Pentru mine cel mai interesant ar fi evolutia pretului, tinand cont ca pe piata ar mai fi si Nikon d 610 si batranul d600 !!!! Acum d600 este cam 6000lei (body),d610 8900lei, sa cred ca FM2 va fi ca pret intre cele doua situat ???? Oricum va fi foarte interesant de vazut.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 28 October 2013

   Aproximăm că noul Nikon va fi undeva în jurul prețului de 6.999 la lansare. Urmează să aflăm în următoarea perioadă mai multe detalii. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei