LOADING

Type to search

Două noi obiective Tamron: 85mm f/1.8 și 90mm Macro, ambele cu sistem de stabilizare

dragosasaftei 5 years ago

UPDATE: Avem și prețurile anunțate de F64: Tamron 85mm f/1.8: 3.499 de leiTamron 90mm f/2.8 MACRO: 3.499 de lei.

Tamron merge cu pași repezi spre noua poziționare. Sigma face treaba asta de mai bine de 2 ani și reușește chiar foarte bine, de când cu noua gamă Art care are parte în continuare de un mare succes. Chiar zilele trecute a circulat printre pasionați un articol despre lansarea unui nou obiectiv, Sigma 50-100m cu f/1.8. Rămâne să revenim cu vești în momentul în care totul e oficial.

Ei bine, așa cum ziceam, nici Tamron nu stă degeaba. După ce Nikon a crescut foarte mult prețurile obiectivelor, variantele third-party devin și mai atractive. Iar dacă sunt de calitate, cu atât mai mult.

După lansarea obiectivelor de 35 și 45mm f/1.8, ambele cu sistem de stabilizare, Tamron lansează astăzi noile 85mm f/1.8 și 90mm f/2.8 Macro împreună cu un USB Dock, asemănător celui produs de Sigma, pentru calibrarea obiectivelor. Și aceste două noi obiective au sistem de stabilizare (nici Nikon 85mm, nici Canon 85mm nu au așa ceva), un corp complet recontruit și sunt compatibile full-frame. Rămâne de văzut însă care vor fi prețurile din momentul lansării.

Până atunci, iată cu ce tehnologii ce laudă noile obiective:

 • Construcție rezistentă la umezeală și la picăturile de apă. Lentilele sunt și ele acoperite cu un stat suplimentar care face ștergerea amprentelor/urmelor mult mai ușoară.
 • Lentilele mai sunt tratate cu straturi eBAND și BBAR care, pe scurt, măresc calitatea imaginii, reducând aberațiile cromatice și reflexiile.
 • Diafragma controlată electromagnetic crește precizia în momentul fotografierii în rafală la viteze mari.
 • Sistemul de focalizare USD este și mai rapid, precis și silențios.
 • Obiectivele sunt compatibile cu Tamron TAP, dock-ul de care vă spuneam, care prin simpla conectare la un calculator permite corectarea/ajustarea parametrilor de focalizare, fără să fie necesară trimiterea obiectivului în service.

Și specificațiile tehnice ale lor:

 • Ambele obiective sunt compatibile full-frame;
 • Au sistem de stabilizare optică a imaginii;
 • Distanța minimă de focalizare la 85mm f/1.8 este de 80cm, iar la 90mm f/2.8 de 30cm (obiectiv macro, raport de mărire de 1:1);
 • Focalizare internă;
 • Obiectivul de 85mm are diametrul lentilei frontale de 67mm, iar cel de 90mm de 62mm;
 • Tamron 85mm f/1.8 cântărește 700g, iar 90mm f/2.8 609g.

Iată-le și în imagini.

În ritmul ăsta, gama obiectivelor third-party – a celor care merită cumpărate – se va mări considerabil. Să vedem de acum „mișcările” marilor producători. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei