LOADING

Type to search

Experiment cu Epson L800 la o conferință de presă

dragosasaftei 8 years ago

Azi dimineață a avut loc conferința de presă prin care era anunțat faptul că Air France împlinește 80 de ani de existență, 80 de ani dedicați pasiunii pentru zbor. Am fost fotograful evenimentului, iar pe lângă sarcina principală, organizatorii mi-au spus că își doresc să le ofere participanților câte o fotografie tipărită la sfârșitul evenimentului.

Aveam nevoie, deci, de o imprimantă capabilă să tipărească fotografii de calitate într-un timp destul de scurt. Și care să nu dea semne de oboseală exact în timpul evenimentului. Era oarecum o cursă contra cronometru.

M-am gândit că imprimanta Epson L800 pe care am testat-o în urmă cu aproape o lună și care a adus fotografiile voastre pe peretele nostru ar fi cea mai potrivită. Echipa Epson România a fost, ca întotdeauna, deschisă și dispusă să suțină acest experiment. Mulțumesc frumos! 🙂

Imprimanta costă 1.499 de lei la F64 și primiți cadou și 500 de hârtii foto 10x15cm la achiziționarea ei!

Fotografii tipărite în timpul evenimentului

Am ajuns cu aproape o oră înainte ca evenimentul să înceapă și am pregătit setup-ul. Am legat imprimanta la laptop, am pregătit profilul pentru fotografiile pe care urma să le tipăresc (10x15cm, hârtie foto Epson Premium Glossy) și am făcut câteva probe.

Experiment cu Epson L800 la o conferință de presă

Apoi a început conferința de presă. Întâi au fost fotografiile la spider-ului așezat la intrare. Am fotografiat majoritatea invitaților la spider-ul de care vă spuneam, iar după am intrat în sală pentru că începuse conferința cu câteva secunde înainte să termin prima sarcină.

Timpul trecea destul de repede, conferința avea să se termine și fotografiile trebuiau tipărite pentru că nu știam dacă toți invații urmau să stea la cocktail-ul de după sau să plece direct. Am plecat 10 minute din timpul conferinței (după ce m-am asigurat că am surprins momentele principale) și am pus fotografiile realizate pe laptop.

Experiment cu Epson L800 la o conferință de presă

Am trecut rapid în Lightroom prin fiecare, le-am atașat watermark-ul cu logo-ul evenimentului și am dat drumul tipăririi. Au fost cam 100 de fotografii tipărite, toate într-un timp suficient de scurt încât fiecare participant să aibă cel puțin o fotografie cu el înainte de a pleca.

A fost un experiment pe care l-am încheiat mulțumit. Am observat zâmbetul de pe fețele invitaților în momentul în care au primit fotografiile tipărite (desigur, le primesc și în formatul digital) și asta m-a bucurat tare mult.

Nu ai nevoie de un setup foarte complicat pentru a oferi ceva la un eveniment pe care-l organizezi. E oarecum greu să vii cu ceva diferit, ținând cont că fiecare încearcă asta, dar gesturi precum acesta care par mici pot stârni zâmbete pe chipul invitaților. 🙂

Experiment cu Epson L800 la o conferință de presă

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

  1. Chiar ma intrebam cum ai reusit sa faci fata! Multumesc pentru fotografii…Am retinut si imprimanta, chiar merita!

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 8 October 2013

      Ușor n-a fost, dar mă bucur că am dus experimentul cu bine până la final. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei