LOADING

Type to search

Nou filtru ND: de la 1/30s la… 16 minute

dragosasaftei 5 years ago

Deși fotografiile cu timp lung de expunere au un farmec aparte, de cele mai multe ori sunt complicat de făcut pe timp de zi dacă nu ai mai multe filtre ND care să îți blocheze din lumina de afară. Desigur, îți poți pune mai multe filtre ND, însă ajungi să pierzi din calitate și să ai o super vignetare. Uneori, e-o soluție foarte bună. Însă una și mai avantajoasă ar fi utilizarea unui singur filtru, care să lungească timpul de expunere suficient cât să obții cadrul pe care-l vrei.

Am citit aseară că Lee lansează un astfel de filtru. Cei de la Lee s-au poziționat foarte bine de când au lansat sistemele de filtre pentru obiectivele ultra-wide, care au lentila frontală „bulbucată”. Sistemul lor, deși destul de piperat ca preț, este și acum soluția cea mai bună pentru fotografii care folosesc astfel de obiective și au nevoie de filtre, precum cele ND.

Ei bine, noul filtru ND Super Stopper te ajută să cobori expunerea cu 15 stop-uri. Mai exact, dintr-un timp de expunere de 1/30s poți ajunge la unul de 16 minute! 16 minute. Iar de la unul de 1/8s ajungi la aproape o oră. Cumva, de la anumite valori, pentru situațiile mai „normale”, filtrul e prea mult. Însă pentru atunci când pe timp de zi la f/16-22 ai 1/30s timpul limită, un astfel de filtru poate fi tare util.

Iată două fotografii care arată foarte bine diferența. Filtrul urmează să fie disponibil în curând și va costa în jur de 800 de lei.

Filtru ND Super Stopper

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

10 Comments

 1. Vlad 6 March 2016

  Bună seara! Vreau să vă spun că vă urmăresc blog-ul de mult timp. Se observa clar că este foarte mută muncă la baza acestuia și eu împreună cu un amic de al meu vă apreciem foarte mult. Eu împreună cu acel amic al meu, suntem fotografi începători, cu poze acceptabile. Și ne gândeam dacă vă puteți uita pe link-ul website-ului lăsat și să ne dați niște sfaturi pentru a ne perfecționa în materie de fotografie și în calitatea blog-ului. V-am fi recunoscători dacă v-ați uita puțin pe blogul nostru. Vă mulțumim!

  Reply
  1. Vlad 6 March 2016

   Link-ul blogului este acesta: http://thelifeinphotos609.blogspot.ro/

  2. Dragoș Asaftei 9 March 2016

   Bună! 🙂 Începutul pare fain, să fiți perseverenți și constanți. Să încercați să aduceți cât mai des conținut pe blogul vostru. Am să vă urmăresc!

   Zi faină!

   1. Vlad 12 March 2016

    Bună ziua! Vă mulțumim de încurajare și că v-ați uitat puțin peste micul nostru blog. Voiam să vă anunț că astăzi vom publica o postare nouă la ora 17:00 și că dacă doriți, ne puteți urmări și pe pagina de facebook. Așa vă va fi mai ușor să ne accesați blog-ul, deoarece acolo postăm mereu link-uri către noile postări.
    Link-ul către pagina de facebook este aici:
    https://www.facebook.com/TheLifeinPhotos123/?fref=ts
    O zi bună în continuare vă doresc!

    1. Dragoș Asaftei 12 March 2016

     Să fie într-un ceas bun! Păstrăm legătura. 🙂

     1. Vlad 12 March 2016

      Mulțumim mult! 🙂

 2. Cezar Firicel 7 March 2016

  Asta da filtru. Ce pot spune. 16 minute? :))

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 9 March 2016

   Dar… cele 8 ore? 🙂

   1. Cezar 13 March 2016

    8 ore.. ma gandesc la ce as putea folosi opt ore. :))

    1. Dragoș Asaftei 13 March 2016

     Stele? 😀 De la apus și până la răsărit.. Dar cu siguranță cu conectare continuă la curent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei