Adăugat pe 22 octombrie 2013 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto

Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto
Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto

Ne-am decis să vă arătăm în fiecare săptămână cea mai reușită fotografie de pe Comunitate Fotoo platformă din România care a reușit să adune aproape 5000 de memebri, încărcându-se zilnic sute de fotografii. E vorba de fotografi pasionați, entuziaști, amatori, dispuși să lupte pentru fotografiile lor, fotografi pentru care orice plus de vizibilitate reprezintă un avanaj. Puteți vedea aici fotografiile săptămânilor trecute.

Fotografia acestei săptămâni este realizată de Danny Vangenechten (dând click pe nume îi puteți vedea portofoliul) și este intitulată Mean RuzFotografia face parte din cateogria exemplelor foarte reușite de utilizare a filtrelor ND al căror scop este de prelungire a timpului de expunere.

Vedem astfel un cadru realizat cu un timp de expunere de 45 de secunde cu f/22 și ISO 200 pe un Nikon D700. Iar efectul final este unul vizibil și extrem de plăcut. Avem coasta mării evidențiată într-un alt mod, într-unul mai diferit decât în multe alte fotografii.

Să faci asta ai nevoie de un trepied și un filtru ND. Mai trebuie să îți rezervi câteva minute de răbdare, dar rezultatul le merită din plin. Felicitări, Danny! :-)

Mean Ruz de Danny VANGENECHTENÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.