LOADING

Type to search

Fotografia săptămânii pe Comunitate foto

dragosasaftei 6 years ago

Ne-am decis să vă arătăm în fiecare săptămână cea mai reușită fotografie de pe Comunitate Fotoo platformă din România care a reușit să adune aproape 5000 de memebri, încărcându-se zilnic sute de fotografii. E vorba de fotografi pasionați, entuziaști, amatori, dispuși să lupte pentru fotografiile lor, fotografi pentru care orice plus de vizibilitate reprezintă un avanaj. Puteți vedea aici fotografiile săptămânilor trecute.

Fotografia acestei săptămâni este realizată de Alphard Vajda (dând click pe nume îi puteți vedea portofoliul) și este intitulată, simplu, Six. Six, așa cum probabil ați observat deja, vine de la structura hexagonală pe care o are cristalul de zăpadă. Alphard a fotografiat într-un mod excelent un astfel de cristal!

Și să nu vă gândiți că a avut cine știe ce aparatură foarte scump. Cadrul a fost realizat cu un Fuji HS20EXR, un aparat foto bridge care, folosit cum trebuie, poate oferi, așa cum vedem, rezultate excelente. Felicitări, Alphard, pentru fotografie! E un foarte bun exemplu pentru distrugerea mitului că fotografii bune se pot obține doar cu D-SLR-uri sau aparatură foarte scump. 🙂

Bănuim că fotografia a fost realizată într-o lumină destul de puternică sau cu ajutorul unui bliț extern, totuși. A fost făcută cu 1/250s la f/8 și ISO 100, condiții în care ia nevoie de destul de multă lumină. Oricum, rezultatul e unul de apreciat!

Cristal de zăpadă fotografiat de Alphard Vajda

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

 1. Ionut 2 February 2014

  Cu un bridge…? Si eu intentionam sa-mi vand casa si pamantu,sa iau un intreg arsenal demn de National Geografic.(Am glumit) Felicitari domnului Vajda.
  Apropo: Ce ar trebui eu sa stiu,si nu stiu, sa folosesc cu acelasi randament si aparate care nu au meniu limba romana? Sa invat sinonimul termenilor foto si a setarilor din engleza in romana?Am cont pe Flickr (ionut1560) Daca aveti timp…Sa nu ma criticati prea tare,avand in vedere ca sant cu telefonul,doar cateva cu o compacta.Va multumesc,numai bine.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 2 February 2014

   O să revenim cu o surpriză zilele acestea și veți putea pune chiar dvs. pozele spre critică/sfaturi aici. 🙂

   Important e să știți termenii generici. O să facem o listă cu traducerea lor din engleză în română.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei