LOADING

Type to search

Fotografiile câștigătoare ale premiului Pulitzer

dragosasaftei 6 years ago

Luni, pe 14 aprilie, au fost anunțate fotografiile câștigătoare ale premiului Pulitzer pe anul 2014. Premiile Pulitzer se decernează încă din 1917, fiind denumite după jurnalistul de origine maghiară Joseph Pulitzer. Aflându-se la cea de-a 97 ediție, premiile rămân unele dintre cele mai importante puncte de referință în domeniul presei, fiind incluse astfel și fotografiile documentare.

Cele două categorii de fotografii premiate sunt: Breaking News Photography (fotografiile care au făcut subiectul știrilor de actualitate) și Feature Photography (fotografii realizate în cadrul unui proiect cu o anumită temă). Și acum să vedem câștigătorii și fotografiile premiate.

Tyler Hicks – Breaking News Photography

Fotografiile realizate de Tyler Hicks, fotograf la The New York Times, au ilustrat atacul de la Westgate Shopping Mall din 21 septembrie 2013. El tocmai se întorcea de la nunta lui pe care o avusese în America şi inrase să cumpere câteva cadouri din mall când a auzit oameni țipând în mall. S-a dus să vadă ce se întâmplă și a început să fotografieze folosindu-se de camera compactă pe care o avea la el, asta până când a venit soția lui și i-a adus o cască din Kevlar și aparatura lui profesională.

A fotografiat astfel preț de câteva ore spaima, frica și durerea oamenilor răniți. A văzut oameni murind. A fotografiat momente greu de privit cu ochiul liber. Și toate astea în timpul în care atacatorii încă erau înăuntru. Fotografiile din cadrul reportajului pot fi văzute aiciiar povestea lui o puteți citi aici.

Castigator premiul Pulitzer - Tyler Hicks

Castigator premiul Pulitzer - Tyler Hicks

Castigator premiul Pulitzer - Tyler Hicks

Castigator premiul Pulitzer - Tyler Hicks

Josh Haner – Feature Photography

Josh Haner este de asemenea fotograf The New York Times. Fotografiile sale care au fost premiate au fost realizate în cadrul unui fotoreportaj de câteva luni cu una dintre victimele atentatului din timpului maratonului din Boston, de pe 15 aprilie 2013.

În cadrul fotoreportajului a urmărit preț de câteva luni stagiile de recuperare ale victimei. A întâmpinat multe dificultăți. Una dintre ele chiar în prima zi, când mama lui Jeff Bauman, victima care făcea subiectul fotoreportajului, l-a dat afară pe Josh din camera de spital și i-a spui că nu e binevenit acolo. A muncit destul de mult timp ca să câștige încrederea familie și să aibă sprijinul lor în realizarea documentarului.

Iată câteva dintre fotografii. Pe toate le puteți vedea aici, iar povestea lui Josh Haner o puteți citi aici.

Castigător premiul Pulitzer - Josh Haner

Castigător premiul Pulitzer - Josh Haner

Castigător premiul Pulitzer - Josh Haner

Castigător premiul Pulitzer - Josh Haner

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

  1. joita lucian 17 April 2014

    Doamne sunt unele dintre ele….! fara cuvinte!

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 18 April 2014

      Sunt fotografii care-ți vorbesc direct cu inima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei