LOADING

Type to search

Fotografii cu România din Primul Război Mondial

dragosasaftei 8 years ago

Ne întoarcem în urmă cu aproape o sută de ani, în perioada în care România se afla în Primul Război Mondial de partea Antantei. Ne întoarcem prin câteva fotografii adunate de un soldat, fotografii pe care le trimitea familiei din Germania. Se semna întotdeauna Papa, iar destinatarul era Frau Emma Weinreich.

Fiecare fotografie era însoțită de un mesaj care începea de fiecare dată cu Draga mea sau Dragă Emma, Dragă fiule. Din păcate continuarea scrisorilor este indescifrabilă din cauza trecerii timpului și a scrisului grăbit și mărunt.

Fotografiile de pe cărțile poștale pe care le trimitea erau realizate de fotograful O. Miehlmann, din Hamburg, Germania. Regăsiți în fotografii scene din toată țara, scene urbane, rurale, cadre cu Castelul Peleș și Comandamentul German din București, peisaje de pe malul Dunării și așa mai departe.

Toate fotografiile transmit așa, un aer aparte, care te face parcă să le privești în continuu și să îți fi dorit măcar din curiozitate să fii acolo pentru câteva clipe. Puteți vedea toate fotografiile pe webculturalocul în care am văzut și noi fotoreportajul. Este cu siguranță interesant de privit! 🙂

Fotografii cu România din Primul Război Mondial

Fotografii cu România din Primul Război Mondial

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei