LOADING

Type to search

Fotografii de detaliu cu noul obiectiv Sigma 35mm f/1.4

dragosasaftei 7 years ago

Odată cu împlinirea de 50 de ani de existență pe piața foto și schimbarea conducerii generale, Sigma a început anul 2013 cu o serie de schimbări, printre care și schimbarea aspectului întregii linii de obiective. Noul design este unul mult mai modern, care îți oferă mai multă încredere și senzația de profesionalism.

Noi vom testa zilele acestea obiectivul Sigma 35mm f/1.4, un obiectiv prime dedicat portretelor, fotografiei de stradă, documentară și de studio. Desigur, focala obiectivului este versatilă, cei 35mm (aproximativ 50mm pe formatul DX) sunt utili în multe, multe situații. Haideți întâi să vedem câteva detalii despre construcția obiectivului.

Specificații tehnice

Obiectivul este constuit în Japonia și se simte în mână ca și cum ar fi realizat dintr-un material rezistent asemănător cu metalul. Se observa atenția acordată detaliilor. E un obiectiv solid, bine finisat, a cărui greutate de 665 de grame te face să îl simți extrem de bine în mână. Testându-l pe Nikon D7000 am observat că, inclusiv pe partea de ergonomie, fac o pereche bună.

Inelul de focalizare se mișcă foarte fin. Devine ideal pentru filmare, mai ales dacă este folosit cu accesorii specifice acestui lucru. Obiectivul are montură metalică, iar diametrul lentilei frontale este de 67mm. Puteți vedea în continuare câteva fotografii de produs. Fotografiile în care apare și D7000-ul au fost realizate cu Sony Nex-6 despre care vă vom povesti în articolele viitoare. 🙂

Noul Sigma 35mm f/1.4 - Fotografii de produs

Fotografii de detaliu și crop-uri

Pentru început am ales să testăm obiectivul într-o ședință foto care avea ca scop surprinderea detaliilor de interior ale noului Peugeot 301. Am ales să fotografiem cu f/1.4 pe toată durata ședinței foto. De ce? Cu siguranță obiectivul se descurcă excelent la f/2-2.8-4, însă am vrut să vedem rezultatele sale cu diafragma la valorea maximă.

Și am fost surprinși în cel mai bun mod posibil. Într-o lumină naturală nu foarte puternică și lipsită de contrast obiectivul s-a descurcat bine. Am observat o oarecare prezență a aberațiilor cromatice (în special cu nuanță verzuie) în anumite situații. Desigur, acest fapt e cauzat de reflexiile suprafețelor fotografiate. Am atașat și câteva crop-uri 100% din anumite zone ale fotografiilor, Sunt cadrele naturale, așa cum au ieșit din aparat și realizate, așa cum am zis, cu f/1.4.

Puteți observa sharp-ul din zona de focus și claritatea/calitatea detaliilor. 🙂

Și, în continuare, o parte din fotografiile de interior. Vom reveni zilele acestea cu mai multe fotografii realizate cu obiectivul. Cât despre preț, obiectivul se găsește la Photosetup la prețul de aproximativ 3.500 de lei. 

Fotografii cu noul Sigma 35mm f/1.4

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei