LOADING

Type to search

Fotografii pe timp de noapte cu iPhone 5S

dragosasaftei 7 years ago

Au trecut cam trei săptămâni de la lansarea noului iPhone 5S și am tot urmărit în această perioadă review-urile publicate în state și care fac referire la camera foto a noului model. Am primit în urmă cu două săptămâni și o serie de fotografii de la un cititor de-al nostru realizate direct în Apple Store-ul din Grand Central Station, New York, iar asta n-a făcut decât să pună paie pe foc la curiozitatea noastră.

Ei bine, săptămâna trecută au ajuns primele modele și la noi în țară, iar datorită echipei Koyos testăm camera foto a lui iPhone 5Sam văzut acum că vine cu o reducere de 270 de lei, găsiți mai multe informații pe pagina dedicată noilor modele – pentru câteva zile. Așteptam momentul acesta! 🙂

Aseară am făcut un prim test al camerei. Am zis să începem cu o serie de fotografii pe timp de noapte că, până la urmă, acestea pun cele mai mari probleme tuturor camerelor foto, fie că sunt ele D-SLR-uri, mirrorless-uri, compacte sau de pe telefoane.

Fotografii de noapte – iPhone 5S

În primul rând vă vom spune că ecranul telefonului este unul extraordinar și face ca toate fotografiile să se vadă într-un mare fel. Cele de pe timpul zilei se vor vedea aproximativ la fel și când le puneți pe un laptop, spre exemplu, dar la cele pe timp de noapte veți vedea o diferență mai puternică. Desigur, acest lucru e valabil la toate telefoanele cu display-uri foarte vii și clare.

Am făcut această precizare pentru a clarifica modul în care se văd fotografiile pe telefon vs. pe un alt displayDiferențele nu sunt exagerat de mari, dar gândiți-vă că veți avea mai puțin contrast și mai puțină saturație, asta dacă nu le vedeți de pe un Mac cu Retina Display. 🙂

Să revenim la cameră. Am observat că sistemul de procesare are tendința să aleagă cel mai mic ISO posibil în orice situație. Noul sistem de stabilizare a imaginii permite fotografierea cu timpi de expunere destul de lungi, motiv pentru care face o pereche excelentă cu sistemul de procesare.

Am fotografiat pe timp de noapte, în zona Pieței Victoria din București, cu un ISO de maxim 640. În general ISO-ul ales a fost cuprins între 400 și 500. Când am fotografiat cu D-SLR-ul am ales un ISO de 3.200 ca să obțin o lumină asemănătoare și fotografii nemișcate. Ăsta e un semn că pe această parte noua cameră face o treabă tare bună.

ISO cât mai mic, diafragma deschisă la maxim, timp de expunere lung, dar compensat de sistemul de stabilizare, iar rezultatul este o fotografie clară, corect expusă și cu un zgomot redus de imagine. Pare combinația ideală, nu? Se pare că oferă rezultate destul de bune camera de pe 5S pe timp de noapte.

Haideți să vedem fotografiile pe care le-am realizat. Noi mergem să mai facem câteva teste, iar zilele acestea vom reveni cu review-ul camerei foto de pe noul iPhone. 🙂 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei