LOADING

Type to search

25 de fotografii de la ceremonia de Ziua Aviației cu Canon 7D și 18-135mm

dragosasaftei 7 years ago

20 iulie este declarată Ziua Aviației, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul fiind ocrotitorul aviatorilor militari români. În tot acest sfârșit de săptămână au avut loc diverse activități aviatice pe mai multe aerodromuri din țară, seria lor încheindu-se cu o ceremonie la Monumentul Aviatorilor din București. Ceremonia care a început astăzi la ora 18 s-a desfășurat în compania mai multor regimente militare, unul din primele momente ale evenimentului marcând un minut de reculegere în numele persoanelor decedate la accidentul aviatic de pe 17 iulie din Ucraina.

Pe durata evenimentului câteva aeronave au survolat Bulevardul Aviatorilor din spre Piața Victoriei spre Piața Charles de Gaulle, printre ele regăsindu-se MiG-21 LanceR, IAK-52, elicoptere IAR-330 și C-27 J Spartan.

Test cu Canon 7D și 18-135mm

Am profitat astfel de eveniment pentru a face un test rapid cu un Canon 7D și obiectivul de 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Kit-ul se află în această perioadă într-o promoție atractiv[ (mai jos urmează mai multe detalii), motiv pentru care am realizat o serie de fotografii care să evidențieze caracteristicile sale principale.

Canon 7D are un senzor de 18 megapixeli, sistem de focalizare în 19 puncte, sensibilitate ISO de până la 6.400 și fotografiază în rafală cu 8 cadre pe secundă. Nu e un model tocmai recent, are deja 5 ani de când a fost lansat. Totuși, acest detaliu n-are o foarte mare importanță.

La testul făcut astăzi aparatul s-a descurcat bine. Sistemul de focalizare n-a dat greș deși am fotografiat avioanele care zburau la altitudine mică și cu viteză mare. Cele 8 cadre pe secundă mi-au dat mai multe șanse ca să prind fotografia cea mai bună din serie. Iar senzorul în format crop mi-a arătat că se descurcă bine în condiții dificile de lumină. Veți vedea asta mai jos. Am avut în permanență o lumină laterală care-mi făcea umbre puternice pe partea opusă a fețelor oamenilor.

În ciuda acestui fapt, latitudinea (plaja) dinamică largă a senzorului m-a ajutat ca apoi recuperez din detalii într-o postprocesare rapidă în Adobe Lightroom. Toate fotografiile au fost făcute în format .RAW, cu sensibilități ISO cuprinse între 250 și 800.

Mi-ar fi plăcut totuși ca zborurile să fie mai multe, ca să pot face mai multe fotografii. Poate și să filmez. Era interesant de văzut cum filmează în astfel de condiții. Dar rămâne, probabil, pentru un următor test.

[box_info]

Canon 7D este disponibil la F64 în promoție la prețul de 5.697 de lei. La acest preț mai primești prin promoția Canon Cash Back 700 de lei și de la F64 un voucher de 500. Ai practic o reducere de 1.200 de lei, prețul final ajungând la 4.497 de lei.

Canon 7D în kit cu 18-135mm este disponibil la prețul de 6.999 de lei, primind cadou un voucher de 500.[/box_info] 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei