LOADING

Type to search

Fotografii din Parcul Tineretului cu Canon SX240 HS

dragosasaftei 7 years ago

Primele fotografii pe care le-am realizat cu Canon SX240 HS le-ați putut vedea în urmă cu aproape două săptămâni. Erau 25 de fotografii de la mitingul aviatic din Cluj25 de fotografii în care am profitat la maxim de zoom-ul optic de 20x al aparatului.

Ei bine, cam în aceeași perioadă am experimentat o ieșire de duminică la fotografiat în parc. O mare parte din fotografiile de pe timp de vară așa sunt realizate, în timpul ieșirilor în parc cu familia, prietenii și toți cei apropiați. Din păcate cam la această etapă se rezumă activitatea fotografică a multor pasionați. Păcat, pentru că fiecare oraș, spre exemplu, este expresiv și în afara acelui parc.

Dar probabil că un parc este mai la îndemână și are totul într-un singur lco. Trecând peste asta am încercat să reproducem o astfel de plimbare. E un aparat foarte ok pentru așa ceva, poate că mai mult decât suficient, în sensul că aparatul poate mult mai mult decât o simplă ieșire la fotografiat în parc. Veți vedea asta și în articolele viitoare.

Ei bine, am surprins câteva cadre din Parcul Tineretului. Rapid și bun calitativ! Asta putem spune despre Canon SX240 HS. E foarte rapid pentru un aparat foto din gama sa, iar câteva funcții îl fac să își merite cuvintele de mai sus. În primul rând rotița de pe panoul de control este foarte utilă, în primul rând pentru a naviga printre fotografii și în al doilea rând pentru a modifica anumiți parametri tehnici. Puteți seta chiar voi o funcție a acelei rotițe.

Un alt atu al aparatului ar fi sistemul de focalizare. E rapid și precis, chiar și la un zoom optic mai mare. Ne-a ajutat acest fapt la cadrele close-up pe care le-am realizat la 20x zoom optic. Din păcate aparatul nu excelează în contralumină, iar zonele supraexpuse își pierd mult din calitate. Dar cu puțină atenție se poate evita această situație.

Vom reveni cu mai multe fotografii zilele acestea. Până atunci, iată plimbarea prin parc fotografiată cu Canon SX240 HS, aparat care poate fi achiziționat de la F64 la prețul de 899 de lei! Cert e că își merită fiecare bănuț. 🙂 A, și am fotografiat și luna într-o seară. Arată chiar bine! 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei