LOADING

Type to search

Fotografii panoramice de pe Marte

dragosasaftei 7 years ago

Astăzi dimineață publicam un articol despre cum să realizăm o panoramă. Acum revenit cu două panorame mai… aparte. Sunt două fotografii panoramice realizate pe Marte de robotul NASA pe 20 septembrie 2012, în cea de-a 45-a zi a misiunii. Fotografiile au fost realizate cu un obiectiv cu distanța focală de 100mm. Din păcate fotografiile publicate de NASA nu au și un EXIF. Ar fi fost interesant.

Ambele fotografii panoramice au o rezoluție de 30 de megapixeli, surprinzând același peisaj, însă în două variante: în prima variantă culorile sunt naturale, iar în cea de a doua au fost corectat în așa fel încât să se obțină o temperatură de culoare corectă.

Dând click pe panoramele de mai jos veți ajunge pe pagina de unde le veți putea descărca la rezoluție maximă. Sunt foarte interesant de privit. Deși e o planetă care cel puțin momentan este ostilă omului, în fotografiile panoramice pare așa, mai degrabă un peisaj dintr-un deșert de pe planeta noastră. 🙂 Suntem curioși cu ce fotografii de pe Marte vor mai reveni cei de la NASA.

Sursa informațiilor: The Verge.

Panorame de pe Marte

Panorame de pe Marte

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei