LOADING

Type to search

22 de fotografii de la Raliul Brașovului de Attila Szabo

dragosasaftei 7 years ago

În weekend-ul care tocmai a trecut – 20-22 martie – a avut loc Raliul Brașovului, cunoscut și sub denumirea de Tess Rally. Etapa este prima din cadrul Campionatului Național de Raliuri, dând astfel startul sezonului din 2014.

La eveniment a fost fost prezent și Attila Szabo, un fotograf pasionat de raliuri încă de mic copil, dar care a pășit în această lume în urmă cu trei ani când și-a cumpărat primul D-SLR și a început să suprindă „povestea frumoasă a sportului cu motor”, așa cum ne spune chiar el într-o discuție pe care am avut-o de curând.

Haideți să-i aflăm povestea chiar din cuvintele lui.

Numele meu este Attila Szabo și sunt pasiona de fotografie. Am această pasiune de când l-am întâlnit pe Sorin Onișor și am început să descopăr pas cu pas frumusețea fotografiatului. După câteva workshop-uri am realizat că trebuie să am un segment pe care să-l studiez mai profund și așa am ales sportul ca fotografie. Asta pentru că de mic copil mi-a plăcut sportul și mai ales raliul și formula 1.”

De trei ani fotografiază astfel raliuri și din ce ne spune, dar și din ce vedem prin fotografiile sale o face cu multă pasiune. Fotografiind deja la un număr mare de etape l-am rugat să ne împărtășească puțin din experiența lui.

„Ca să poți surprinde aceste evenimente dinamice de multe ori ești pus la risc ridicat de accident. Doar că te gândești rațional și încerci să nu riști inconștient. Nimeni nu vrea să fie rănit. Ca și experiență am tras câteva sperieturi zdravene de multe ori. Sper doar să nu fie mai mult de atât!”

Și acum să vedem cu ce-a fotografiat la raliul din weekend, dar și ce sfaturi are pentru cei care vor să încerce acest gen fotografic.

La Tess Rally Romtelecom am folosit un Nikon D4 și două obiective: 14-24mm f/2.8 și 70-200mm f/2.8, asta datorită celor de la Nikon. 

Pentru toți cei care vor în viitor să surprindă imagini frumoase de la un astfel de eveniment recomand să citească bine regulamentul pentru că trebuie să știi bine ce se va întâmpla acolo. Nu trebuie neglijat sfatul celor implicați în organizarea evenimentului. Atenție sporită că lucrurile se întâmplă foarte rapid, nu există loc de greșeală și nu riscați mai mult decât este permis de regulament. Mai bine fiți creativi și găsiți unghiuri și abordări inedite.”, ne spune Attila.

Acum haideți să vedem fotografiile pe care le-a făcut la eveniment. Pe Attila Szabo îl puteți urmări pe Facebook. „Visul meu e ca într-o zi să ajung fotograf oficial la o cursă de Formula 1!”, ne zice fotograful în încheiere. Attila, îți urăm ca visul să ți se îndeplinească și să ai parte de cât mai multe fotografii reușite! 🙂 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei