LOADING

Type to search

35 de fotografii de la Red Bull Romaniacs 2014 realizate de Attila Szabo

dragosasaftei 7 years ago

Red Bull Romaniacs este una dintre cele mai dificile competiții de raliu hard enduro din lume, participanții fiind nevoiți să-și depășească limitele pe traseele din Carpați. Competiția se află la cea de-a 11 ediți și s-a desfășurat în perioada 13-19 iulie (au fost 5 zile complete de competiții).

Anul acesta a fost pentru prima oară (în lume) când în competiție concurează o fată alături de tatăl ei. De asemenea mai este o altă echipă într-o formulă asemănătoare, fiind formată dintr-un tânăr de 17 ani și tatăl lui.

Înainte să trecem la fotografii, haideți să aflăm cum a luat naștere competiția pe teritoriul țării noastre:

„Cu mai mult de zece ani în urmă, Martin Freinademetz (campion mondial de snowboard și un pasionat al sporturilor extreme în general) a descoperit, în șaua motocicletei, frumusețea Carpaților. Alături de echipa de la Xventure și-a dorit o cursă care să îmbine rally-raidul cu enduroul și așa a apărut cel mai dificil raliu hard enduro din lume, o competiție făcuta de rideri pentru rideri.

În 2004, Sibiul a devenit pentru prima dată locul unde rideri din toată lumea își depășesc limitele în încercarea de a ajunge la finișul Red Bull Romaniacs. Chiar din primul an, Prologul din centrul Sibiului a devenit un punct de reper al raliului și a arătat lumii întregi că hard enduro sau enduro extrem înseamnă o provocare care poate fi urmărită de mii de spectatori.

În cele zece ediții raliul a explorat Carpații, iar frumusețea peisajelor românești a devenit celebră peste tot în lume. Cyril Despres (de 5 ori câștigător al Raliului Dakar), a fost primul rider care a câștigat Red Bull Romaniacs, repetând performanța în 2005 și 2007.” (informații preluate de pe redbullromaniacs.com)

Dar acum să trecem la fotografii. Fotograful Attila Szabo ne-a trimis o serie de fotografii (câte o selecție pentru fiecare zi din competiție), cale pe care dorim să îi mulțumim frumos! Cele 35 de fotografii pe care le veți vedea sunt extrem de expresive și surprind atmosfera evenimentului așa cum este ea. Traseele par extrem de dificile și în fotografii. Probabil că în realitate abia te poți ține pe picioare. Darămite pe o motocicletă.

Fotografiile au fost făcute cu un echipament mai aparte. Veți vedea de ce spunem asta. O parte din fotografii au fost realizate cu un Nikon D4 alături de obiectivele de 10.5mm f/2.824-70mm f/2.8 și 70-200mm f/2.8. Celelalte fotografii au fost făcute cu un Canon 7D și 17-40mm f/4. Mai rară combinația asta, Canon cu Nikon. Dovadă că se poate și că diferențele între cele două mari brand-uri țin, poate, mai mult de obișnuință decât de tehnica în sine.

Felicitări, Attila, pentru fotografii! Îți mulțumim că le-ai împărtășit cu noi!

Trebuie să vă mai spunem că puteți descărca și voi aceste fotografii la o rezoluție mai mare de pe Red Bull Content Pool. Gratuit! 🙂

Pe Attila Szabo îl puteți urmări pe contul lui de Facebook. Și acum să vedem fotografiile!

Prolog – Bulevardul Coposu, Sibiu


 

Ziua 1 – Start și finish în Sibiu


 

Ziua 2 – Start în Sibiu, finish în Voineasa


 

Ziua 3 – Start în Voineasa, finish în Petroșani


 

Ziua 4 – Start în Petroșani, finish pe Dealul Gușterița, Sibiu

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei