LOADING

Type to search

Fotograful Alex Conu în finala Astronomy Photographer of the Year 2013

dragosasaftei 7 years ago

Astronomy Photographer of the Year este cea mai mare competiție internațională dedicată fotografiei astronomice. Acest gen fotografic a atras și în țara noastră un număr mare de practicanți. Unul dintre ei, Alex Conu, este nominalizat în finala din acest an a competiției. Două dintre fotografiile sale au fost nominalizate și selectate în finală. Așteptăm acum ca în septembrie să aflăm rezultatele finale!

Haideți să vedem cele două fotografii nominalizare. Prima este realizată în Norvegia și cuprinde o activitate intensă a Aurorei Boreale. Iar ca și curiozitate, iată datele tehnice: Canon 5D MKIII, 16-35mm f/2.8 L II, 8s, f/3.2, ISO 1600. Fotografia a fost surprinsă pe 20 martie 2013 în Insulele Lofoten din Norvegia.

Alex Conu, finalist la Astronomy Photographer of the Year

Cea de a doua fotografie e realizată pe plaiuri autohtone, în Eforie Sud, pe 6 iunie 2013 cu același 5D MKIII, dar cu un telescop Vixen VMC 110l, 1/40s, f/9.4 și ISO 100. E un cadru cu totul și cu totul spectaculos, asmeni și celui ce mai sus.

Alex Conu, finalist la Astronomy Photographer of the Year

Felicitări, Alex, pentru fotografii și rezultatele de până acum din competiția internațională! Îți ținem pumnii în continuare! 🙂 Pe Alex Conu îl puteți urmări pe astrographist.com

A, și să nu uităm, partea și mai frumoasă e că fotografiile sale au fost preluate de cele mai mari cotidiane din lume, așa cum ne spune chiar el pe blogul menționat mai sus. Puteți regăsi fotografiile pe Sky at Night MagazineThe IndependentDaily MailMSNCBBCYahoo News.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei