Adăugat pe 1 august 2013 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

Fotograful Alex Conu în finala Astronomy Photographer of the Year 2013

Alex Conu, finalist la Astronomy Photographer of the Year
Alex Conu, finalist la Astronomy Photographer of the Year

Astronomy Photographer of the Year este cea mai mare competiție internațională dedicată fotografiei astronomice. Acest gen fotografic a atras și în țara noastră un număr mare de practicanți. Unul dintre ei, Alex Conu, este nominalizat în finala din acest an a competiției. Două dintre fotografiile sale au fost nominalizate și selectate în finală. Așteptăm acum ca în septembrie să aflăm rezultatele finale!

Haideți să vedem cele două fotografii nominalizare. Prima este realizată în Norvegia și cuprinde o activitate intensă a Aurorei Boreale. Iar ca și curiozitate, iată datele tehnice: Canon 5D MKIII, 16-35mm f/2.8 L II, 8s, f/3.2, ISO 1600. Fotografia a fost surprinsă pe 20 martie 2013 în Insulele Lofoten din Norvegia.

Alex Conu, finalist la Astronomy Photographer of the Year

Cea de a doua fotografie e realizată pe plaiuri autohtone, în Eforie Sud, pe 6 iunie 2013 cu același 5D MKIII, dar cu un telescop Vixen VMC 110l, 1/40s, f/9.4 și ISO 100. E un cadru cu totul și cu totul spectaculos, asmeni și celui ce mai sus.

Alex Conu, finalist la Astronomy Photographer of the Year

Felicitări, Alex, pentru fotografii și rezultatele de până acum din competiția internațională! Îți ținem pumnii în continuare! :-) Pe Alex Conu îl puteți urmări pe astrographist.com

A, și să nu uităm, partea și mai frumoasă e că fotografiile sale au fost preluate de cele mai mari cotidiane din lume, așa cum ne spune chiar el pe blogul menționat mai sus. Puteți regăsi fotografiile pe Sky at Night MagazineThe IndependentDaily MailMSNCBBCYahoo News.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.