LOADING

Type to search

Fuji a lansat un mirrorless de buget, X-A1

dragosasaftei 8 years ago

Știrile despre următorul mirrorless Fuji au scăpat pe internet încă de câteva săptămâni, dar astăzi a venit momentul lansării oficiale. Brandul nipon a lansat astăzi aparatul foto mirrorless Fuji X-A1, un aparat targetat drept unul de buget. Suntem curioși, totuși, să vedem dacă această poziționare se va păstra și în partea aceasta a Europei.

Ca să știm despre ce vorbim, prețul de kit anunțat de Fuji este de 599$, transformându-se într-o sumă orientativă de 2.500 de lei în momentul în care va intra pe piața din România. E un preț decent, ținând cont că multe dintre mirrorless-uri nu scad de pragul de 3.000 de lei. Haideți să vedem ce poate noul Fuji.

Specificații tehnice – Fuji X-A1

Noul Fuji X-A1 vine cu un senzor APS-C de 16.3 megapixeli, anunțându-se faptul că va oferi rezultate bună în condiții slabe de iluminare, de aici și sensibilitatea ISO cuprinsă între 100 și 25.600.

Aparatul vine cu un procesor de imagine EXR, identic cu cel de pe modelul X-M1, și cu un ecran LCD de 920.000 de puncte. Funcția Wi-Fi nu lipsește nici de pe acest mirrorless. X-A1 va filma, așa cum suntem obișnuiți deja, cu 30fps la 1080p, având totuși inclus un microfon stereo pentru înregistrarea sunetului.

Din păcate nu sunt anunțate mai multe detalii tehnice. Știm că va veni în kit cu obiectivul 16-50mm f/3.5-5.6, existând posibilitatea de completare cu un nou obiectiv lansat tot astăzi, XC 50-320mm f/4.5-6.7, al cărui preț va fi de 399$ și va fi disponibil din noiembrie.

Atât aparatul, cât și obiectivul de kit și cel nou lansat, au un aspect vintage extrem de plăcut pentru un aparat de buget, așa cum e targetat. Partea frontală, cel puțin, arată într-un mare fel. Uitați-l cum arată. 🙂

Fuji X-A1

Fuji X-A1

Fuji X-A1

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei