LOADING

Type to search

Google Cultural Institute: Imagini de arhivă din cel de-al Doilea Război Mondial

dragosasaftei 5 years ago

În săptămâna care tocmai s-a încheiat întreg globul a celebrat 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Cu această ocazie, Google Cultural Institute alături de 27 de muzee și insituții de cultură din întreaga lume marchează momentul prin publicarea online a unor colecții rare, de importanță istorică.

Printre ele se regăsesc și imagini de arhivă din timpul luptelor, dar și fotografii care ilustrează viața în lagăre, în închisori ori în alte locuri în care războiul a făcut victime. Veți găsi și imagini din România, de la Memorialul Durerii din Sighetu Marmației, închisoare care a cauzat în perioada respectivă multă durere și suferință.

Iată câteva dintre imaginile publicate. Puteți vedea întreaga serie pe paginile Remembering the Second World War (imagini din întreaga lume) și Memory as a Form of Justice (imagini din România).

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

 1. Alex 13 May 2015

  Fotografiile sunt deosebite prin incarcatura istorica. Pacat insa ca, in acest caz, nu sunt trucate…

  Reply
 2. Corina 17 August 2015

  Ce imagini captivante, nu pot sa cred ca asa ceva s-a intamplat abia acum cativa zeci de ani.

  Reply
 3. Issabela Cotelin 8 February 2018

  Bună ziua, am și eu, de la bunicul meu, vînător de munte, poze din război, al doilea, ’43 și ’44, de pe fronturile din Djaneboje, Caucaz, Krasny-Kut, Tschakon, Turda, Sascut, dacă am citit bine, scrie pe spatele lor. Pot să vi le dau și vouă sau pot să le dau (virtual) undeva? Poate contează…
  Mulțumesc mult.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 8 February 2018

   Bună ziua,

   Cel mai bine ar fi să i le trimiteți lui Alex Gâlmeanu, are un proiect minunat – http://www.muzeuldefotografie.ro/cum-poti-ajuta/.

   O zi bună!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei