LOADING

Type to search

Google Street View pe cele mai înalte vârfuri din lume

dragosasaftei 7 years ago

În urmă cu o lună Google ne anunța că putem explora prin sistemul Street View și Marele Canion, realizându-se circa 9000 de fotografii panoramice pe anumite trasee. Acum suntem anunțați printr-un articol pe blogul Google de faptul că putem explora câteva dintre cele mai înalte vârfuri din lume prin același Street View.

Ni se spune că aceste noi panorame ne-ar putea aduce mai aproape de îndeplinirea anumitor dorințe, precum escaladarea unora dintre cei mai înalți munți din lume. Ei bine, fotografiile surprind într-adevăr atmosfera de pe munte și condițiile care nu sunt întotdeauna tocmai ideale.

Dan Fredinburg, explorator Google, alături de o întreagă echipă, a urcat și realizat imagini panoramice de pe munții Aconcagua (America de Sud), Kilimanjaro (Africa), Elbrus (Europa) și Everest (Asia). Sunt surprinse astfel imagini de pe câțiva dintre cei mai înalți munți din lume. Dând click pe numele lor veți putea vedea panoramele de pe munții respectivi. 🙂

Toate fotografiile au fost realizate cu un kit relativ simplu compus dintr-o cameră foto Canon, un obiectiv fisheye și un trepied. Desigur, au mai existat și alte accesorii, dar acesta a fost echipamentul principal. Dovadă că nu e nevoie de un echipament extrem de scump pentru rezultate bune în fotografie. Iată și câteva imagini din spatele expedițiilor.

Google Street View pe cele mai înalte vârfuri din lume

Google Street View pe cele mai înalte vârfuri din lume

Google Street View pe cele mai înalte vârfuri din lume

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei