LOADING

Type to search

Hai la o tură foto în jurul Bucureștiului cu Adi Bulboacă!

dragosasaftei 3 years ago

Haide să ne plimbăm puțin în jurul Bucureștiului și să explorăm cultura romă, unul dintre forturile abandonate care străjuiesc orașul și singura rezervație naturală a Bucureștiului, Delta Văcărești. Te aventurezi cu noi sâmbătă, 22 iulie?

Pe partea foto vom fi îndrumați de Adi Bulboacă, unul din cei mai aclamați fotografi de la noi, iar pe partea de explorare ghizii noștri vor fi Andrei Crăciun, ziarist de mare clasă, un expert în tehnică militară de la Tradiția Militară, precum și copiii din Acasă :: the film.

➣ 12 ore / 12 participanți
➣ Băuturi + prânzul la Muzeul Culturii Romilor – Restaurant Zaiafet
➣ Deplasare cu microbuzul între cartiere
➣ Pasiunea e cea care contează, nu aparatura. Poți veni însoțit de un aparat foto profi sau de un telefon deștept

Prețul unui workshop este de 450 RON, iar înscrierile se pot face până vineri, 21 iulie, completând formularul de aici.

Ce presupune workshop-ul WALK & SHOOT #6 / În jurul Bucureștiului

✔ The Experience
Avem la dispoziție un traseu cu fir epic, care pornește din cartierul Giulești Sârbi și se continuă în locuri precum Fortul X Leordeni sau Delta Văcărești.
Descoperim bucăți din oraș care completează puzzle-ul bucureștean și scoatem la lumină partea necunoscută a capitalei. Astfel, vom pătrunde în culisele comunității rome, în spații abandonate sau într-un muzeu care nu se află pe circuitele turistice clasice.
Mai mult, Walk & Shoot scoate spectacolele de pe scenă în plin câmp împreună cu un artist care va juca un rol pentru aparatele noastre într-un spațiu nu tocmai convențional.

✔ The Walk
Auzim povești, istorii și anecdote de negăsit pe internet. Ghizii Walk & Shoot sunt:

  • Andrei Crăciun (jurnalist / poet / scriitor și om cu harfă)
  • Copiii din Acasă :: The Film, documentar realizat de Radu Ciorniciuc și Lina Vdovâi
  • Experți în tehnică militară de la Tradiția Militară care ne vor introduce în istoria Fortului X Leurdeni, dar se vor și îmbrăca în uniforme militare replică 1:1 pentru o ședință foto memorabilă.

✔ The Shoot

Workshop-ul începe cu o scurtă introducere în tainele fotografiei și se încheie cu o sesiune de feedback. În total va dura cam 12 ore, din care cel puțin 7 vom fotografia non-stop.

Fotograful coordonator Adi Bulboacă ne va ajuta să ne îmbunătățim abilitățile de fotograf, fiind sprijin permanent și îndrumător pentru participanți. El ne va ajuta să înțelegem și care-i treaba cu fotografia documentară, astfel că poate unii dintre noi vom face și niște foto-reportaje prin locurile vizitate.

✔ The Feedback
După încheierea traseului În jurul Bucureștiului, ne oprim la sediul Merg.În.România pentru o sesiune de feedback alături de Adi Bulboacă.
Alegem câteva fotografii realizate în cadrul workshop-ului, le proiectăm, discutăm și încheiem ziua cu o cultură mai bogată, cu mii de fotografii și cu prietenii noi, toate legate în jurul pasiunii comune: fotografia și orașul.

Aș vrea ca participanții să plece la sfârșitul zilei chiar numai cu 4-5 imagini bune, dar care să se lege între ele, fie ca stilistică, fie ca abordare de orice fel. Să aibă un element care curge dintr-una în alta, fie că e comun, fie că e comun și se transformă de la prima până la ultima fotografie. Aș mai vrea ca oamenii să învețe un pic să interacționeze cu subiecte delicate fără să fie intruzivi, să își aducă aportul pozitiv. Să se bucure de lucrul în echipă, să lucreze unul cu altul, să învețe unul de la altul, să fie deschiși, lucruri pozitive, în general”, povestește fotograful Adi Bulboacă.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei