LOADING

Type to search

Industria închirierii de aparatură foto-video din România se află într-un moment extrem de favorabil

dragosasaftei 5 years ago

Se spune că-i bine să ai lucrul tău și să nu fii nevoit să împrumuți din altă parte. Așa-i. Însă sunt situații în care nu se justifică să ții o sumă mare de bani blocată, când tu ai nevoie de un lucru doar în anumite momente. Așa se întâmplă și în zona foto-video când, pentru anumite proiecte, ieși mult mai câștigat dacă închiriezi aparatura necesară, decât dacă o cumperi. Am avut ocazia de curând să povestesc cu Ciprian Pop din echipa Anvergura Production care, de curând, a lansat ANVERGURA Rent Solutions, un serviciu de închiriere de echipament foto-video.

„Industria inchirierii de echipamente foto-video se afla in momentul de fata intr-un moment extrem de favorabil pentru toate partile implicate.

Pe deoparte exista piata firmelor care inchiriaza echipamente foto-video, care in perioadele de varf (august-septembrie) nu reusesc sa faca fata cererilor clientilor; iar pe de alta parte avem clientii care apeleaza la aceste servicii, care din fericire pentru toata lumea, au de unde alege furnizorul preferat. Firmele de inchirieri echipamente foto-video si-au creat deja un capital de clienti pe care ii fidelizeaza, astfel incat migratia de la o firma la alta este extrem de mica”, spune Ciprian.

aparatura-foto-profesionalaPrintre cele mai închiriate produse de profesioniști sunt D-SLR-urile, obiective, camerele video și trepiedele.

Întrebându-l pe Ciprian care ar fi costul unui fotograf, in medie, sa inchirieze un setup pentru o sedinta foto outdoor: 4 lumini, 1 dslr, 2-3 obiective, trepied, ne-a spus că ar fi vorba de aproximativ 350 de lei. „Un pret de pornire ar fi in jurul sumei de 350 ron, in functie de durata inchirierii sau alte cerinte speciale pe care le mai are clientul. Preturile sunt negociabile cu fiecare client in parte, in functie de durata de inchiriere sau frecventa cu care inchiriaza echipamente. Oricum, din punctul nostru de vedere, fotografii si cameramanii de evenimente ies mult mai castigati daca inchiriaza echipament, intrucat la un cost foarte mic au la dispozitie echipamente noi si performante. In loc sa investeasca sume destul de mari in toate echipamentele necesare, pot aloca aceste sume catre alte directii. Daca un cameraman sau fotograf are intr-un sezon 10 nunti, costul de inchiriere ii este mult mai fezabil in aceste conditii, decat o achizitie de echipament.”

Mai multe detalii despre aparatura foto-video închiriată de ANVERGURA, puteți găsi aici.

Dacă ați închiriat aparatură foto-video până acum, spuneți-ne într-un comentariu care a fost experiența voastră.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

  1. Catalin Mohorea 14 February 2017

    am inchiriat de la Anvergura si recomand.
    foarte de treaba baietii, te ajuta si cu consultanta, nu doar cu servicii. sunt flexibili si la intervalul orar. mi-a placut

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei