LOADING

Type to search

Instagram: Update cu 10 noi funcții pe aplicațiile de iOS și Android

dragosasaftei 6 years ago

Poate pentru că au început să apară din ce în ce mai multe aplicații mobile de procesare a fotografiilor. Poate pentru că acesta era pasul firesc. Ultimul update al aplicației Instagram pentru iOS și Android vine cu o serie de noi funcții de editare a fotografiilor.

Dacă până acum puteai alege filtrul, imita efectul de miniatură, adăuga un contrast tonal și îndrepta fotografia, acum poți regla temperatura de culoare, saturația, mări sharpness-ul și așa mai departe.

Cele opt noi funcții care au fost introduse sunt: luminozitatea, contrastul, temperatura de culoare, saturația, recuperarea umbrelor, recuperarea zonelor arse, vignetarea și sharp-ul.

De multe ori alegeam să editez fotografiile în alte softuri tocmai pentru că puteam controla mai bine o parte din aceste funcții. Acum nu va mai fi nevoie. Sau nu va mai fi nevoie neapărată, pentru că în ceea ce privește calitatea imaginii nu de puține ori se întâmplă ca filtrele adăugate de Instagram să afecteze mult detaliile.

Acesta este motivul pentru care aleg să editez fotografiile în VSCOcam de cele mai multe ori. E o aplicație gratuită disponibilă și pe iOS și pe Android și îți oferă multe posibiltăți de editare a fotografiilor. Și păstrează mult din calitatea inițială a lor.

Revenind la Instagram, iată câteva printscreen-uri cu noua versiune a aplicației.

Și ca o curiozitate, în momentul de față în România sunt înregistrate 95.259 de conturi, din care 44.410 sunt active. În luna aprilie s-au publicat 464.120 de fotografii și 16.514 de clipuri. În total au fost lăsate 588.379 de comentarii. Mai multe statistici găsiți pe instagramology.ro

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei