LOADING

Type to search

Invitație la o întâlnire gratuită despre cianotipie, un proces fotografic alternativ

dragosasaftei 7 years ago

Fotografia, încă de la începuturile ei, s-a manifestat prin fel și fel de forme. Au fost întâi camerele obscure, apoi au început să fie dezvoltate aparatele pe film și s-a ajuns încet, încet la ceea ce avem astăzi și denumim noi, generic, fotografia digitală. Printre aceste etape au existat și altele mai puțin convenționale și cunoscute, printre care și procesul fotografic alternativ, cianotipia.

Poate nu vă este cunoscut cuvântul sub această formă, dar sigur vă este cunoscut sub denumirea de cyanotype, un efect/filtru des întâlnire la soft-urile de postprocesare a imaginii.

Cianotipie – Proces fotografic alternativ

Pentru că e o metodă interesantă și care mai atrage încă pasionați, fotograful Radu Tudoriu alături de F64 vă invită la un curs dedicat cianotipiei. Vineri, pe 11 octombrie 2013, ora 19:00 în spațiul expozițional F64 de pe Bulevardul Unirii, nr. 45, are loc o întâlnire gratuită pe tematica de care vă povesteam.

Este o ocazie bună să vă familiarizați cu procedura și să aflați mai multe lucruri despre ce supune și care sunt rezultatele ce pot fi obținute. Întâlnirea se va relua pe 19 octombrie 2013 sub forma unui workshop existând și partea de developare propriu-zisă a fotografiilor, iar prețul de participare va fi de 350 de lei. 

Vă puteți înscrie aici la întâlnirea gratuită de pe 9 octombrie și aici la cea de pe 19 octombrie, cea de care vă spuneam că este construită sub forma unui workshop. 🙂 Iată și un clip de prezentare!

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei