LOADING

Type to search

Învățăm printr-o fotografie – Povestea

dragosasaftei 7 years ago

Sunt primele gânduri din acest an. Fotografia este despre oameni, despre poveste, despre trăiri. Oriunde, oricând, oricum suntem înconjurați de povești. Acea persoană care dirijează circulația, spre exemplu, nu este un simplu polițist. Este, înainte de tot, un om. Un om care are o poveste în spate. Poveste pe care noi, cei pasionați de fotografie, trebuie să o evidențiem.

Putem face asta prin surprinderea expresiei, prin punerea într-un context sau prin asocierea cu alte persoane. Fotografia nu ne limitează cu absolut nimic. Sau cel puțin nu ar trebui. Subiecte sunt peste tot în jurul nostru, povești de asemenea. E foarte important să știm să le citim și să le povestim mai departe.

E exact ca atunci când ne citeau părinții noștri povești pentru a adormi. Ei ni le povesteau, noi le ascultam. Apoi, când am crescut, le-am povestit și noi altor copii și tot așa. Nu erau povești scrise. Le auzeam și le spuneam mai departe. Diferența în fotografie e că vedem poveștile, nu le auzim, dar le înțelgem.

Fotografia de mai sus e realizată în noaptea de revelion. Imediat după ora fixă în care se anunța noul an. Aparent, erau doar oameni care deja se îndreptau spre casele lor. Desigur, fiecare avea o poveste. Dar unul s-a remarcat. Poate prin prisma contextului și a situației în care era. Dar alăturat întregului eveniment, reprezenta o poveste în sine. Fotografia este despre poveste. Haideți să citim și să povestim mai departe în tot acest an!

La mulți ani! 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei