LOADING

Type to search

Îți faci propriul obiectiv cu Sigma USB Dock

dragosasaftei 7 years ago

Bine, nu în totalitate, dar ai un control extrem de mare asupra specificațiilor obiectivului tău. Sigma a lansat un accesoriu care cam schimbă tot ce înseamnă acum perspectiva pieței foto asupra obiectivelor. Este vorba de Sigma USB Dock, un adaptor care îți permite să conectezi obiectivul la calculator, având astfel oportunitatea de a modifica o serie de parametri în funcție de nevoi.

Noul accesoriu este compatibil cu obectivele Sigma 30mm f/1.4, 35mm f/1.4 – vezi review, 17-70mm f/2.8-4 și 120-300mm f/2.8, noile obiective lansate în 2013 de către brandul german.

Cum funcționează? Ce poți modifica?

Procedura e simplă. Conectezi obiectivul la USB Dock, dock-ul la laptop și apoi instalezi soft-ul Sigma Optimization Dock, care îți permite să faci adjustările. Bun, și care sunt modificările pe care le poți face?

  • Poți alege viteza sistemului de focalizare – în funcție de subiectul pe care îl fotografiezi, în funcție de condițiile în care fotografiezi, poți alege ca sistemul de focalizare aibă o viteză mai mare sau mai mică;
  • Poți limita sistemul de focalizare – spre exemplu, dacă fotografiezi o competiție sportivă și știi că ești în permanență la cel puțin 10 metri de subiect, poți limita obiectivul să focalizeze doar între 10 și 20 de metri, sau 10 metri și infinit, în funcție de cum ai nevoie;
  • Poți adjusta sistemul de stabilizare;
  • Poți adjusta precizia focalizării la nivel milimetric;
  • Poți să-ți salvezi preset-uri cu modificările realizate.

Haideți să vedem un clip cu ce face Sigma USB Dock. Mai multe despre noul accesoriu găsiți pe pagina distribuitorului oficial Sigma în România, Photosetup.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei