LOADING

Type to search

Unul dintre cei mai populari fotografi de pe Instagram, Koci Hernandez, vine la București

dragosasaftei 5 years ago

Câștigător al unui premiu Emmy pentru documentarul Uprooted și nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer, fotograful și jurnalistul multimedia american Richard Koci Hernandez este poate cel mai bine cunoscut pentru contul său de Instagram (@koci). Revista TIME l-a numit unul dintre cei mai populari fotografi de pe rețeaua de socializare, cu peste 220.000 de fani. Între 9 și 10 octombrie, el va veni în București ca invitat al conferinței internaționale The Power of Storytelling, organizată de Decât o Revistă.

Când nu publică eseuri foto în Wired, The New York Times sau National Geographic, Hernandez predă cursuri de New Media la Școala de Jurnalism a prestigioasei Universități Berkley din California și ține workshopuri la Stanford sau masterclass-uri TEDTalks. Timp de 15 ani, fotojurnalistul a lucrat la San Jose Mercury News, dar a colaborat cu redacții din toată lumea. Urmărind clipul de mai jos puteți afla ce echipamente folosește Richard atunci când merge pe teren.

Richard Koci Hernandez a fost unul dintre primii fotografi care și-au concentrat atenția pe Instagram. Fotografiile lui făcute cu iPhone-ul au fost expuse în galerii de artă și incluse într-o carte editată de National Geographic numită iPhone Fotografie. Fanii îi pot cumpăra print-urile și prin Galeria de Artă Contemporană Slate.

Ne aflăm în mijlocul unei revoluții dramatice în ceea ce privește modul în care creăm și consumăm informația, iar înclinația către vizual schimbă și restructurează cultura mai mult decât orice de până acum. De la Instagram la iPhone și tot ce e între ele, îmi place să particip, să cercetez, să învăț și să dau mai departe tot ce descopăr în această nouă eră numită Social Photography”, și-a explicat Hernandez interesul pentru social media.

În mod surprinzător, însă, în decembrie 2014, Hernandez a decis să-și șteargă toate fotografiile postate până atunci pe Instagram. Fotograful și-a explicat decizia spunând că are nevoie de un nou început, de o nouă motivație și că, în opinia lui, internetul prelungește inutil viața oricărei postări. „Nu vreau să sune pretențios, dar întotdeauna am crezut că fotografiile mele nu trebuie să existe pentru totdeauna”, declara fotojurnalistul pentru TIME. În prezent, Hernandez are aproximativ 60 de imagini noi postate pe contul său de Instagram.

Richard Koci Hernandez este doar unul dintre invitații conferinței The Power of Storytelling, care în octombrie ajunge la cea de-a cincea ediție. Pe site-ul oficial găsiți și biografiile complete ale celorlalți vorbitori confirmați, câștigători de Pulitzer sau National Magazine Award, autori, editori și profesori, artiști și inovatori multimedia.

Înregistrările pentru cele 350 de locuri disponibile au început deja în luna iunie. Vă puteți rezerva un loc aici. Până atunci, iată câteva dintre fotografiile publicate de @koci pe Instagram. 🙂

A photo posted by Richard Koci Hernandez (@koci) on

A photo posted by Richard Koci Hernandez (@koci) on

A photo posted by Richard Koci Hernandez (@koci) on

A photo posted by Richard Koci Hernandez (@koci) on

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei