LOADING

Type to search

Kodak vinde o parte din brevetele foto

dragosasaftei 7 years ago

Situația brandului american Kodak devine din ce în ce mai critică. După 5 ani în care nu a reușit să obțină niciun profit de pe urma produselor pe care le realizează și vinde, Kodak vine cu un alt anunț care poate fi privit în două moduri, fie drept o cale de evoluție, fie o mutare rapidă gândită în situația de criză din momentul de față.

Ce reprezintă Kodak pentru piața de fotografie?

În anul 1888 Kodak lansa primul aparat foto al companiei, aparat foto dedicat amatorilor din domeniu. Un an mai târziu ia fință compania mamă, Eastman. În 1900 s-a lansat camera foto Brownie, cameră ce avea să deschidă o nouă piață, una largă ce avea să curpindă un număr mare de pasionați de fotografie și nu numai. A fost primul model popular Kodak.

De atunci și până acum Kodak a fost unul dintre cele mai mari nume din domeniul fotografiei, contribuit mult la evoluția acestuia. Kodak este și astăzi recunoscut pentru filmele foto, pentru anumite aparate de film și, să nu uităm, că, pentru o perioadă lungă de timp, a oferit posibilitatea fotografierii cu sume mici. În anii 90 majoritatea familiilor care aveau un aparat foto în casă, aveau un Kodak.

Ce decizie a luat Kodak acum?

Pe 19 decembrie Kodak a anunțat că a vândut toate, atenție, toate brevetele în domeniul fotografiei pentru 500 de milioane de dolari. Acestea au fost vândute consorțiului internațional RPX Corp și Ventures. Să vedem acum ce va însemna asta. Ar fi fost tare curios dacă ar fi cumpărat o altă companie foto aceste brevete. Poate le-ar fi manageriat altfel. Acum nu rămâne decât să așteptăm să vedem cum le vor aprecia noii proprietari. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei