LOADING

Type to search

Primul „Dicționar ilustrat de termeni fotografici” se lansează marți, pe 15 iulie

dragosasaftei 6 years ago

Consider că principala teamă a oamenilor atunci când intră în contact cu un domeniu nou sunt termenii care la prima vedere par extrem de complicați. Același lucru se întâmplă și în fotografie. Nu de puține ori am văzut întrebări cu privire la ce înseamnă ISO, diafragmă, white balance, AE și așa mai departe. Astfel de termeni te pot bloca pe moment sau cel puțin descuraja, iar un astfel de dicționar precum cel în cauză poate fi foarte util pentru oferirea de răspunsuri la aceste întrebări. Am citit dicționarul și mi-a plăcut mult structura și modul accesibil în care sunt scrise explicațiile.

E ca o carte de buzunar pe care o poți pune oricând în geanta foto și care-ți poate fi oricând utilă. Mi-ar fi plăcut ca atunci când m-am apucat de fotografie să fi avut la îndemână o astfel de carte. Aveam 14 ani când am făcut primele fotografii și mă tot întrebam ce-i „f”- ul acela și de ce se modifica atunci când făceam zoom pe aparatul meu compact. Recomand fotografilor aflați la început de drum să citească și să aibă la îndemână Dicționarul ilustrat de termeni fotografici.

Acestea mi-au fost cuvintele după ce am citit primul Dicționar ilustrat de termeni fotografici. Dicționarul, ispravă coordonată de echipa FOTO4all și apărută la Editura Filos în colecția In Light, se va lansa pe 15 iulie, începând cu ora 10:30, la F64.

Așa cum spuneam și mai sus, consider că acest dicționar poate fi o bună punte de pornire pentru orice fotograf aflat la început de drum. Parcă altfel funcționează totul după ce ai în fața ochilor răspunsurile mai multor întrebări.

Iată coperta dicționarului și câteva pagini din interiorul acestuia. La pregătirea dicționarului au contribuit mai mulți fotografi români, fiind rezultatul unei munci de echipă menită să vină în ajutorul celori noi în domeniul fotografiei. Felicitări tuturor! 🙂

[box_info]Dicționarul ilustrat de termeni fotografici poate fi achiziționat de la F64 la prețul de 35 de lei.[/box_info] 

Dicționar ilustrat de termeni fotografi

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei