LOADING

Type to search

Gama NEX devine Alpha: Sony lansează aparatul foto mirrorless A5000

dragosasaftei 7 years ago

Dacă până acum am fost obișnuiți ca mirrorless-urile Sony să poarte denumirea NEX, începând cu acest an toate aceste aparatele din această gamă vor fi lansare sub numele Sony Alpha. Nu putem decât să înțelegem că Sony plănuiește să se concentreze și mai mult pe piața mirrorless-urilor și prin această mișcare le aduce în sfera principală a produselor brandului.

De ani de zile am fost obișnuiți ca Sony să lanseze D-SLR-uri Alpha, a urmat apoi perioada de început a mirrorless-urilor cu denumirea NEX, iar acum a sosit momntul în care cele două game se intersectează sub aceeași denumire.

Sony a lansat astfel la CES 2014 aparatul foto mirrorless A5000. Este cea mai mică și mai ușoară cameră mirrorless cu Wi-Fi din lume, cântărind doar 260 de grame cu tot cu obiectivul de kit, baterie și card de memorie.

Specificații tehnice – Sony A5000

  • Senzor CMOS de 20 de megapixeli;
  • Filmare full HD la 60i sau 24p (nu filmează nici la 30p, nici la 60p din păcate);
  • Conexiune Wi-Fi și NFC încorporată;
  • Procesor de imagine BIONZ X (identic cu cel de pe modelele full-frame A7 și A7r; asigură o viteză mai mare și o calitate mai bună a imaginilor în condiții dificile de iluminare);
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 16.000;
  • Bliț încorporat cu o rază de până la 4 metri (la ISO 100);
  • Sistem de focalizare în 25 de puncte;
  • Display LCD de 3 inchi în 460.800 de puncte (rabatabil la 180 de grade);

Sony A5000 va fi disponibil începând cu luna martie la un preț (estimativ) de 2.699 de lei în kit cu obiectivul 16-50mm f/3.5-5.6. Așteptăm să îl testăm. Modelul din aceeași linie, A3000, care a fost lansat în urmă cu câteva luni ne-a plăcut tare mult! (vezi review)

Sony A5000

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei