LOADING

Type to search

Samsung începe anul 2014 cu patru lansări: NX30, Galaxy Camera 2 și 16-50mm în două variante

dragosasaftei 7 years ago

Samsung începe anul 2014 cu lansarea a patru noi produse. După noutățile de anul trecut – vezi primul mirrorless cu Android, primul compact cu Android și primul telefon cu cameră foto și zoom optic 10x – Samsung vine cu upgrade-uri în ceea ce privește specificațiile tehnice. Dacă 2013 a fost anul inovațiilor, ca să le numim așa, 2014 pare a fi anul conturării și îmbunătățirii acestora la nivelul detaliilor.

Cele patru noi produse lansate sunt: mirrorless-ul Samsung Galaxy NX30, compactul Samsung Galaxy Camera 2 și obiectivul Samsung 16-50mm în două variante, una premium cu f/2-2.8 și una accesibilă cu f/3.5-5.6.

Samsung Galaxy NX30

Noul mirrorless lansat ieri vine cu o serie de îmbunătățiri menite să faciliteze utilizarea aparatului de către fotografi. Upgrade-ul cheie, am putea spune, este vizorul care se înclină până la 80 de grade (în sus). Care e avantajul? Spre deosebire de display-ul LCD în care se reflectă toată lumina, vizorul are avantajul că îți permite să vezi foarte clar subiectul indiferent de lumina ambientală. Faptul că-l poți înclina până la aproape 90 de grade devine util atunci când fotografiezi în poziții dificile care nu te lasă să privești de la nivel prin vizor.

Pe lângă asta NX30 preia de la modelul NX300 senzorul de 20 de megapixeli și sistemul de focalizare hibrid. Noul model dispune totodată și de conexiune Wi-Fi și NFC. Haideți să-i vedem principalele specificații tehnice.

 • Senzor CMOS de 20 de megapixeli;
 • Filmare full HD la 60p cu stabilizare pe două axe a imaginii – stabilizarea este realizată atât pe axa orizontală, cât și pe cea verticală;
 • Display LCD de 3 inchi complet articulat – ecranul e tactil și este mai luminos decât la cele de pe modelele precedente;
 • Bliț integrat;
 • Card de memorie SD/SDHC;
 • Vizor electronic care se poate înclina până la 80 de grade;
 • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25.600;
 • Sistem de focalizare hibrid – o combinare a celui cu detecție de fază și a celui cu detecție de contrast, sistemul se mai regăsește și pe NX300;
 • 247 de puncte de focalizare;
 • Fotografiere în rafală cu 9 cadre pe secundă;
 • Timp minim de expunere de 1/8000s.

 

Samsung 16-50mm în două variante

Odată cu noul mirrorless Samsung a lansat și două obiective all-around. S-au gândit bine și le-au poziționat în așa fel să ajungă la principalele tipuri de utilizatori. Primul obiectiv, Samsung 16-50mm f/2-2.8 S ED OIS, este dedicat segmentului premium. E un obiectiv luminos, solid, ideal pentru o separare bună a subiectului de fundal și utilizarea în absolut orice situație. Ai practic un obiectiv prime și luminos pentru fiecare distanță focală. Obiectivul are greutatea de 622 de grame, are sistem de stabilizare a imaginii inclus, diafragmă construită din 9 lamele și un bloc optic format din 18 elemente.

Alte specificații tehnice: diametrul filtrului e de 72mm, distanța minimă de focalizare de 30 de centimetri, iar diafragma minimă este de f/22. 

Cel de-al doilea obiectiv, Samsung 16-50mm f/3.5-5.6 Power Zoom ED OIS, este varianta accesibilă a primului. Este mult mai mic, zoom-ul electronic poate fi acționat din butoanele de pe obiectiv și devine foarte util pentru filmare. Obiectivul are greutatea de 111 de grame, are sistem de stabilizare a imaginii inclus, diafragmă construită din 7 lamele și un bloc optic format din 9 elemente.

Alte specificații tehnice: diametrul filtrului e de 43mm, distanța minimă de focalizare de 28 de centimetri, iar diafragma minimă este de f/22.

 

Samsung Galaxy Camera 2

Noul model vine drept un upgrade consistent la rapiditatea și viteza de procesare a primului. Samsung Galaxy Camera 2 are un procesor quad-core de 1.6GHz și 2GB RAM, asigurând funcționarea mult mai rapidă a întregului sistem Android 4.3. Totodată, pe partea specificațiilor foto, noul compact vine cu un senzor de 16 megapixeli și un zoom optic de 21x, ajungând până la 483mm.

Galaxy Camera 2 se poziționarea drept un aparat compact care să-ți permită să fotografiezi și să distribui instant pe rețelele sociale fotografiile realizate. Totuși, deocamdată nu a fost anunțat dacă noul compact va dispune de conectivitate 3G/4G. Haideți să vedem specificațiile tehnice anunțate până acum.

 • Senzor BSI-CMOS de 16 megapixeli;
 • Zoom optic de 21x – 23-483mm cu f/2.8-5.9;
 • Filmare full HD la 30fps;
 • Card microSD/microSDHC;
 • Display LCD de 4.8 inchi în 1.036.000 puncte;
 • Bliț integrat cu o rază de acțiune de până la 3.8 metri.

*Vom reveni cu detalii cu privire la prețul și disponibilitatea fiecăruia dintre produsele lansate.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei