LOADING

Type to search

Lansările foto ale acestei săptămâni

dragosasaftei 7 years ago

Se pare că săptămâna aceasta a fost una productivă în zona fotografiei. Sony, Nikon și Fuji au anunțat o serie de lansări, unele sub forma unor upgrade-urile, altele sub forma unor adevărate noutăți în domeniu. Haideți să începem cu un upgrade pe care l-a anunțat Nikon la modelul P7700.

Nikon P7800 – Vârful de gamă Coolpix

Nikon a lansat ieri modelul Coolpix P7800, model care vine sub forma unui upgrade la predecesorul său, P7700. Noul model vine cu un obiectiv Nikkor cu zoom optic 7,1x, senzor CMOS de 12 megapixeli (este un senzor mare de 1/1.7 inchi și iluminat din spate – aduce un plus de calitate imaginii la sensibilități ISO ridicate și în lumină slabă), vizor electronic și LCD cu unghi variabil.

Totodată aparatul permite fotografierea în format RAW cu până la 8 cadre pe secundă și filmarea full HD la 25 sau 30fps. Este un aparat care se poate descurca foarte bine atunci când nu vreți să luați D-SLR-ul după voi, dar să obțineți totuși imagini de calitate.

Aparatul va fi disponibil în România la începutul lunii octombrie la un preț aproximativ de 2.000 de lei.

Nikon P7800

Fuji 23mm f/1.4 – Obiectiv pentru formatul mirrorless

Tot ieri Fuji a lansat obiectivul Fujinon XF23mm f/1.4 R, un obiectiv wide extrem de luminos. Pe formatul Fuji mirrorless devine un obiectiv de 35mm reali.

Noul obiectiv va putea fi folosit lejer drept un all-around pe formatul mirrorless, fiind foarte util în călătorii, fotoreportaje sau fotografii documentare de stradă.

Fuji 23mm f/1.4 va fi disponibil în România la sfârșitul acestei toamne, la un preț aproximativ de 3.800 de lei.

Fuji 23mm f/1.4

Sony lansează un nou model de cameră foto

Observând trendul actual, Sony a lansat un nou concept de cameră foto. Arată ca un obiectiv foto, are un buton pentru control al zoom-ului, senzor încorporat și se conectează prin wireless sau NFC la telefonul vostru.

Sony QX10 și QX100

Smart, nu? E un concept tare interesant. Veți putea vedea utilitatea lui în clipul de prezentare publicat de sony. Sistemul aduce pentru început două noi camere/obiective, QX10 și QX100.

Primul, QX10, are un senzor Exmor RCMOS de 18.2 megapixeli și un obiectiv Sony G cu un zoom optic de 10x cu stabilizare optică inclusă. Va fi disponibil la un preț de aproximativ 999 de lei.

Cel de-al doilea, QX100, vine cu un senzor Exmor RCMOS de 20.2 megapixeli și un obiectiv Carl Zeiss cu un zoom optic de 3.6x și un procesor de imagine Bionz. Va fi disponibil la prețul aproximativ de 1.999 de lei. Haideți să vedem clipul de prezentare. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

  1. gabi 7 September 2013

    E foarte interesant obiectivul QX. Probabil nu face poze la fel ca un aparat profesionist. Are avantajul ca e mic si te scuteste sa cari o camera mare. e asa de vacanta.

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 7 September 2013

      Da. E interesant ca și concept. Suntem curioși să vedem cât de bine va prinde. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei