LOADING

Type to search

Lapse It: Aplicație de timelapse pentru smartphone-uri

dragosasaftei 5 years ago

Încântat fiind de timelapse-urile pe care le poți face chiar și cu telefonul mobil, am căutat și testat mai multe soluții în ultima perioadă, uitându-mă în special după controlul mai amplu al setărilor și după realizarea clipului. Recomand în continuare Hyperlapse pentru cei care au iPhone și vor să facă un timelapse simplu, fără efort prea mare. Aplicația e utilă și pentru filmarea de clipuri în mișcare pentru că la accelerarea vitezei reușește să stabilizeze foarte eficient imaginea.

Totuși, pentru timelapse-uri de lungă durată aplicația vine cu dezavantajul că nu poți mări viteza de mai mult de 12 ori în așa fel încât să obții secvențe mai scurte.

Aplicația care mi-a plăcut cel mai mult în ultima perioadă este Lapse It, disponibilă pentru smartphone-urile cu iOS și Android. În varianta PRO este destul de complexă și îți oferă un control permanent asupra secvențelor filmate.

Ce poți face cu Lapse It?

  • Poți salva clipurile atât Full HD, cât și la rezoluția de fotografiere a telefonului (poți ajunge și la un 4K dacă ai o cameră cu rezoluție suficient de mare);
  • Poți controla intervalul de declanșare: de la milisecunde la secunde sau chiar minute;
  • Poți regla cadența (numărul de cadre dintr-o secundă) și după realizarea filmului – avantajul este că astfel se poate controla lungimea totală a secvenței;
  • Poți alege să redai clipul în sens invers;
  • Poți regla timpul de expunere, distanța de focalizare, temperatura de culoare;
  • Poți seta aplicația să facă zoom în timpul filmării (ba chiar să alegi în câte cadre să facă un zoom de X%);
  • Poți decupa clipul, alege diverse efecte, dar și să îi adaugi muzică pe fundal;

O mare parte din lucrurile scrise mai sus nu pot fi făcute cu aplicațiile default ale telefoanelor, iar cu ajutorul lor poți face timelapse-uri chiar reușite.

Iată și unul dintre primele clipuri făcute cu Lapse It.

Puțină toamnă-n mijlocul primăverii. 🙂

Posted by Dragos Asaftei on 18 Aprilie 2015

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei